back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

International Rescue Committee: Οι σοβαρότερες κρίσεις στον κόσμο

Διαβάστε επίσης

Η μη κυβερνητική οργάνωση International Rescue Committee (IRC, «Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης») θεωρεί πλέον ότι στο Αφγανιστάν εκτυλίσσεται η σοβαρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο μετά την ανακατάληψη της εξουσίας από τους φονταμενταλιστές ισλαμιστές Ταλιμπάν, σύμφωνα με τον κατάλογο Emergency Watchlist για το 2022 που δίνει στη δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη.

Στον κατάλογο αυτό, η Αιθιοπία, όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος από τον Νοέμβριο του 2020, βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Ακολουθεί η Υεμένη, όπου ο πόλεμος κρατάει για πάνω από επτά χρόνια.

Η Νιγηρία, το Νότιο Σουδάν, η ΛΔ Κονγκό, η Μιανμάρ, η Σομαλία, η Συρία και το Σουδάν ακολουθούν στον κατάλογο αυτό, ο οποίος αφορά ανθρωπιστικές κρίσεις που η οργάνωση αναμένει πως θα χειροτερέψουν μέσα στο 2022.

Σύμφωνα με την IRC, το 2022 περίπου 274 εκατομμύρια άνθρωποι θα εξαρτώνται από την ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσουν. Ήδη το 2021, ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν απόλυτη ανάγκη βοήθεια για να επιζήσουν έφθασε τα 235 εκατομμύρια – είναι ο υψηλότερος των τελευταίων δεκαετιών.

Η IRC κρίνει πως για την επιδείνωση της κατάστασης και την αύξηση των αναγκών φέρει ευθύνες η διεθνής κοινότητα.

Αρκετά κράτη του κόσμου δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους προς όσους ζητούν προστασία, ενώ «η διπλωματία δεν μπορεί πια να επιλύει συγκρούσεις, το διεθνές δίκαιο δεν προστατεύει πια τον άμαχο πληθυσμό, τα μέτρα ανθρωπιστικής φύσης δεν μπορούν να κλείσουν τα μεγεθυνόμενα χάσματα».

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα