back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μ. Συρεγγέλα: H ενδοοικογενειακή βία δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση, είναι ποινικό αδίκημα

Διαβάστε επίσης

“H ενδοοικογενειακή βία δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση, είναι ποινικό αδίκημα. Τα περιστατικά κακοποίησης σε βάρος των γυναικών πρέπει να καταγγέλλονται και να διώκονται από το νόμο. Γι’ αυτό οφείλουμε να αφυπνίσουμε συνειδήσεις και να σπάσουμε την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής», επισήμανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, από το βήμα ημερίδας που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ).

«Κοινωνία και πολιτεία έχουν πλέον μηδενική ανοχή σε περιστατικά παρενόχλησης και βίας», τόνισε η κ. Συρεγγέλα και πρόσθεσε ότι «θέλουμε να γνωρίζουν οι γυναίκες που βίωσαν κακοποιητικές συμπεριφορές πως η πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό τους». Ήδη υπάρχει ένα πλέγμα μέτρων και δράσεων που στόχο έχουν να λειτουργήσουν ενημερωτικά, αποτρεπτικά, αλλά και προστατευτικά σε περίπτωση που υπάρχει ήδη συμβάν ενδοοικογενειακής βίας.

Η υφυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στις βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις που θέλουν τις γυναίκες να υστερούν έναντι των ανδρών, υπογραμμίζοντας ότι οφείλουμε να καταπολεμήσουμε τα έμφυλα στερεότυπα με σχέδιο, στρατηγική, υπομονή και επιμονή».

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα