back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δ. Αγανίδης: Να γίνει μητροπολιτικός ο Δήμος Αθηναίων για να αντιμετωπιστούν προβλήματα της καθημερινότητας

Διαβάστε επίσης

 

Στις πλημμύρες στη Ριζούπολη σε κάθε ξέσπασμα καταιγίδας και στην ανάγκη να γίνει μητροπολιτικός Δήμος Αθηναίων για αντιμετώπιση αντίστοιχων φαινομένων, όπως και πολλών άλλων αναγκών της πόλης, εστίασε στη συνέντευξή του στον Αθήνα 984 ο Δημήτρης Αγανίδης, Δημοτικός Σύμβουλος της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
Μιλώντας στον Γιώργο Αποστολίδη εντόπισε καθυστέρηση στην ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή και κάλεσε τον Δήμο να καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ επισήμανε και την ανάγκη να γίνει Μητροπολιτικός, στα διεθνή πρότυπα,  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.
«Σε κάθε έντονη βροχή, η Ριζούπολη έρχεται αντιμέτωπη με πλημμυρικά φαινόμενα.  Σχεδόν τρία χρόνια από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου κι ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποπεράτωσής του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στο σημείο της οδού Ηρακλείου παράλληλα με τις γραμμές του τρένου μεταξύ των σταθμών Πατησίων και Περισσού.
Πιέζουμε τον Δήμο για την ολοκλήρωση του έργου και κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να μην παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα» είπε χαρακτηριστικά.
—–
Αναφερόμενος στους εκτεταμένους βανδαλισμούς στο 102ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγώνου, ο κ Αγανίδης διερωτήθηκε από που μπορεί να προκύπτουν, επισήμανε  πως χρήζουν διερεύνησης τόσο η πηγή του μένους των δραστών, όσο και η έκταση των καταστροφών. Παράλληλα, έθεσε και το ζήτημα της εμπλοκής αρμοδιοτήτων μεταξύ διαφόρων φορέων και υπουργείων, με συνέπεια τη δημιουργία προβλημάτων που χρονίζουν.
«Σε συνάντηση με κατοίκους και γονείς, ζητήσαμε να διερευνηθεί άμεσα αυτή η αποτρόπαιη πράξη, να εντοπιστούν οι δράστες και να διακριβωθούν τα αίτια αυτών των επιθέσεων. Ζητήσαμε ακόμη, να υπάρξει περισσότερος φωτισμός στα σχολεία της Αθήνας όπως και στους περιβάλλοντες χώρους τους, με 24ωρη φύλαξη.
Γενικά, υπάρχει ένα σύνθετο πλέγμα αρμοδιοτήτων ανάμεσα στους  Δήμους, το υπουργείο Παιδείας και πρέπει να βρίσκεται ο σωστός συντονισμός.
Είναι πολλά τα θέματα στα οποία εμπλέκονται  η Περιφέρεια  Αττικής και τα συναρμόδια υπουργεία με αποτέλεσμα να καθυστερεί και να περιπλέκεται η επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν. Πρέπει επιτέλους να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες».
Σε αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε, μέσω του σταθμού της πόλης,  το αίτημα  «να γίνει μητροπολιτικός ο δήμος Αθηναίων ώστε να έχει διοικητικές δυνατότητες σε όλες τις γειτονιές της πόλης, με εκτεταμένες αρμοδιότητες φροντίδας, που τώρα σκοντάφτουν στα  διοικητικά του όρια, χωρίς να μπορεί να τα υπερβεί».
Και συμπλήρωσε ότι «Σε άλλες μεγάλες πρωτεύουσες, οι μητροπολιτικοί δήμοι αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητας».
 

Για τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην Αθήνα είπε πως είναι εορταστική με πολλά φώτα και θετική αύρα ώστε να δίνεται χαρά και αισιοδοξία στον κόσμο, καλώντας τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα υγιεινής και προστασίας για τη πανδημία. «Οι γιορτές και φέτος, είναι ιδιαίτερες. Να γιορτάσουμε, να διασκεδάσουμε, αλλά να τηρούμε παράλληλα και τα μέτρα προστασίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα