back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δομινικανή Δημοκρατία: Εννέα νεκροί από τη συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους

Διαβάστε επίσης

Ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη χθες Τετάρτη στο αεροδρόμιο Λας Αμέρικας, έξω από το Σάντο Ντομίνγκο, την πρωτεύουσα της Δομινικανής Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι εννέα άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό, σύμφωνα με τις αρχές και την ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε η εταιρεία που διαχειριζόταν το αεροπλάνο, η Helidosa Aviation Group.

«Η Helidosa ενημερώνει με οδύνη ότι σημειώθηκε τραγικό δυστύχημα με ένα από τα αεροσκάφη της στο αεροδρόμιο Λας Αμέρικας, στο οποίο όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον πτέραρχο Ενμανουέλ Σουφρόντ Ταμάγιο, τον διευθυντή της Επιτροπής Έρευνας Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Δομινικανής Δημοκρατίας, το πλήρωμα αποτελείτο από δύο πιλότους και μια αεροσυνοδό, ενώ το αεροσκάφος Gulfstream IV μετέφερε έξι επιβάτες.

Σύμφωνα με το δηλωτικό της πτήσης, που περιήλθε στην κατοχή δημοσιογράφων, ανάμεσα στα θύματα είναι δύο παιδιά 4 και 13 ετών. Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει με προορισμό το Ορλάντο, κατά το έγγραφο, αν και η Helidosa ανέφερε πως πέταγε προς Μαϊάμι.

Όπως γνωστοποίησε το αεροδρόμιο, το αεροσκάφος «απογειώθηκε στις 17:09 (σ.σ. τοπική ώρα· στις 23:09 ώρα Ελλάδας) από το διεθνές αεροδρόμιο Λα Ισαβέλα (βορειοδυτικά της πρωτεύουσας) και υπέστη βλάβη περί τις 17:25, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προσπάθησε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο Λας Αμέρικας (νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας)», όμως συνετρίβη και «οι εννέα επιβαίνοντες σκοτώθηκαν κατά την πρόσκρουση».

Το αεροπλάνο έπεσε προτού μπορέσει να φθάσει στον διάδρομο. Μολαταύτα το αεροδρόμιο έκλεισε για περίπου δύο ώρες.

Σύμφωνα με τον Τύπο, ο Πορτορικανός μουσικός παραγωγός Χοσέ Άνχελ Ερνάντες, ή «Flow La Movie», η σύζυγός του και τουλάχιστον ένα παιδί τους είναι ανάμεσα στα θύματα.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα