back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Κίνα καλεί το Τόκιο να στηρίξει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

Διαβάστε επίσης

Ο απεσταλμένος της Κίνας στην Ιαπωνία, Κονγκ Σουανιού, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι επερχόμενοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου δυστυχώς «χρησιμοποιήθηκαν ως πολιτικό εργαλείο» και ζήτησε την υποστήριξη της Ιαπωνίας, ενώ προειδοποίησε επίσης το Τόκιο να μην αναμειχθεί στην Ταϊβάν.

Η ομιλία του Κονγκ έγινε καθώς μέλη του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LPD) του Ιάπωνα πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα καλούν για διπλωματικό μποϊκοτάζ των Αγώνων του Πεκίνου τον προσεχή Φεβρουάριο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα έθνη έχουν ανακοινώσει διπλωματικό μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου λόγω, παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Χονγκ Κονγκ και την περιοχή Σινγιάνγκ της Κίνας, αλλά η Ιαπωνία δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση.

Ο Κισίντα, είπε σήμερα (16/12) ότι δεν σχεδιάζει να παρευρεθεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες αυτήν την στιγμή, χρησιμοποιώντας ελαφρώς πιο ήπιο τόνο.

«Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι στην Ιαπωνία που έχουν προκατειλημμένη άποψη για το πολιτικό σύστημα της Κίνας… και διαδίδουν φήμες για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σινγιάνγκ και στο Χονγκ Κονγκ», είπε ο Κονγκ, προσθέτοντας ότι φαίνεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες χρησιμοποιούνται ως «πολιτικό εργαλείο».

«Δεδομένου ότι η Κίνα υποστήριξε το Τόκιο στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, νομίζω ότι η Ιαπωνία θα πρέπει να έχει καλές προθέσεις για τους Αγώνες μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα