back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κόντρα Γεωργιάδη- Σκουρλέτη στη Βουλή με φόντο τη μελέτη για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ

Διαβάστε επίσης

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκλήθηκε στη Βουλή,με αφορμή την επιστημονική μελέτη των καθηγητών Λύτρα και Τσιόδρα για την ενδονοσοκομειακή θνητότητα ασθενών COVID.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, διερωτήθηκε αν μετά τη δημοσιοποίηση της μελέτης και τα δραματικά συμπεράσματα που περιλαμβάνει για την αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, ο πρωθυπουργός αισθάνεται την ανάγκη να ανασκευάσει την επαίσχυντη δήλωσή του,ερχόμενος σήμερα στη Βουλή για να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα.

Απαντώντας σε έντονο ύφος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι η μοναδική αντιπολίτευση σε όλη την Ευρώπη, που το μοναδικό θέμα για το οποίο αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, είναι η πανδημία. « Εύχεστε η πανδημία να πάει άσχημα για να κερδίσετε σε ψήφους», είπε απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,κατηγορώντας την ότι «χαίρεται με τη μετάλλαξη «Όμικρον»,ελπίζοντας ότι έτσι θα ρίξει τον Μητσοτάκη».

Τα λεγόμενα του κ. Γεωργιάδη, ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Κώστα Μπάρκα,να ακούγεται να λέει στον υπουργο « είσαι άθλιος».

Πάντως, για τη μελέτη των καθηγητών Λύτρα και Τσιόδρα, ο κ.Γεωργιάδης,είπε ότι σήμερα άρχισε να τη διαβάζει και ότι τα συμπεράσματά της δεν τον εκπλήσσουν. « Περιγράφει διαχρονικά προβλήματα και αν με προκαλέσετε, οφείλω να σας πω ότι θα βρούμε ίδιες μελέτες , με ίδια συμπεράσματα, και για την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ.Γεωργιάδης.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα