back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μια νύχτα με τους άστεγους στο Θησείο

Διαβάστε επίσης

Με δύο εκδηλώσεις για την έλλειψη στέγης και την φτώχεια τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, οι Οικολόγοι ΠΡΆΣΙΝΟΙ. Μια νύχτα αφιερωμένη στους άστεγους συμπολίτες μας με φαγητό και μουσική, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, από στις 7:00 μ.μ. – 12:00 μ.μ., στην άνω έξοδο του Μετρό Θησείου, επί της Αποστόλου Παύλου και την ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Πόση είναι η φτώχεια;» στο καφέ Μύρτιλλο στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλίας και, Ευσταθίου Λάμψα), 20 Δεκεμβρίου 2021, στις 7:00 μ.μ.

«Μια νύχτα στο δρόμο»

Η εκδήλωση «Μια νύχτα στο δρόμο» περιλαμβάνει προσφορά ζεστών ροφημάτων και φαγητού προς τους άστεγους αλλά και σε όσους παρευρεθούν και το επιθυμούν. Το φαγητό το επιμελείται η κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος Άνθρωπος», υπό τους ήχους τεσσάρων groups (8.00-10.00 μμ ) αλλά και μουσική με dj έως την λήξη της. Συμμετέχουν οι: Past Perfect Genes, Τangled Up in Blue, . Martha Moreleon – Alejandro Diaz, Nikos- KILIMANJARO.

Οι διοργανωτές καλούν τους συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους κάποιο τρόφιμο (π.χ. μακαρόνια, ρύζι) προς την κοινωνική κουζίνα και κάποιο snack (μπισκότο, σοκολάτα κ.ά.) για τους άστεγους συνανθρώπους μας.

«Πόση είναι η φτώχεια;»

Η ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Πόση είναι η φτώχεια;», η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο καφέ Μύρτιλλο αλλά και διαδικτυακά μέσω zoom, στις 20 Δεκεμβρίου 2021, στις 7:00 μ.μ., θα επικεντρωθεί στα εξής θέματα:

  • Η φτώχεια με αριθμούς, μορφές και βιώματα
  • Προσπάθειες περιορισμού της με πολιτικές παρεμβάσεις
  • Ανάδειξη της διάστασής της προκειμένου να βρεθούν τρόποι για τη καταπολέμησή της
  • Ενεργοποίηση κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε πολίτη να συμμετέχει και να θέτει ερωτήσεις.

LINK: https://us02web.zoom.us/j/88480959746

Webinar ID: 884 8095 9746

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα