back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νότια Αφρική: Οι αρχές διατηρούν στο “επίπεδο 1” τα μέτρα για την αναχαίτιση της Όμικρον

Διαβάστε επίσης

Το Εθνικό Διοικητικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού (NCCC) της Νότιας Αφρικής διατήρησε το λοκντάουν που έχει επιβάλλει στο “προσαρμοσμένο επίπεδο 1”, δηλαδή στην χαμηλότερη από τις πέντε βαθμίδες της κλίμακας των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζει, για την αναχαίτιση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του ιού, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Τις τελευταίες μέρες, η Νότια Αφρική καταγράφει περισσότερα από 20.000 νέα κρούσματα του κορονοϊού σε 24ωρη βάση, αλλά οι επιστήμονές της δεν έχουν ενδείξεις προς το παρόν ότι η παραλλαγή του Όμικρον προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση.

“Το Συμβούλιο έδωσε εντολή στο υπουργείο να παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση των κρουσμάτων”, αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία προσθέτει ότι θα παρακολουθεί επίσης τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, την θνητότητα και τα ποσοστά ανάρρωσης.

Η παραλλαγή Όμικρον συμβάλει σε ένα τέταρτο κύμα της επιδημίας στη χώρα, επισήμανε επίσης το υπουργείο.

Η απόφαση για την διατήρηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στο “επίπεδο 1” ελήφθη έπειτα από διαβούλευση που είχε το Συμβούλιο για τα μέτρα ασφάλειας που είχε εισηγηθεί το υπουργείο με στόχο να αποτραπεί έξαρση των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Η Νότια Αφρική, η χώρα που έχει πληγεί χειρότερα από την πανδημία της COVID-19 στην αφρικανική ήπειρο βάσει επιβεβαιωμένων αριθμών κρουσμάτων και θανάτων, είναι το κράτος που προειδοποίησε τον κόσμο για την Όμικρον τον Νοέμβριο, σημαίνοντας συναγερμό ότι το νέο αυτό παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού μπορεί να προκαλέσει παγκοσμίως έξαρση των κρουσμάτων.

Οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι πιο μεταδοτική, δεδομένης της γρήγορης εξάπλωσής της, αλλά σημειώνουν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα όσον αφορά την σοβαρότητα της νόσησης που προκαλεί.
Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα