back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΟΛΜΕ: Δεκάδες νέα κρούσματα μετά από σχολικές εκδρομές

Διαβάστε επίσης

Δεκάδες νέα κρούσματα μετά από σχολικές εκδρομές διαπιστώνει η ΟΛΜΕ και καλεί από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα. Παράλληλα ζητά να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισαν των περιστατικών βίας στα σχολεία.

Η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης καλεί το υπουργείο να πάρει μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού σε όλες τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων των σχολικών εκδρομών, καθώς σε ορισμένες σημειώθηκε έκρηξη κρουσμάτων. Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι οι σχολικές εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταιο καιρό έφεραν νέα έκρηξη των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα.

Ενδεικτικά, όπως τονίζει, σχολείο της Γλυφάδας επέστρεψε από ολιγοήμερη εκδρομή με 40 καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ σχολείο του Βύρωνα αναγκάστηκε να επιστρέψει εκτάκτως την δεύτερη μόλις ημέρα της εκδρομής, αφού νόσησαν 30 από τους/τις 75 συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες.

Ταυτόχρονα, η ΟΛΜΕ ζητά άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, παρουσία και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), προκειμένου να κατατεθούν και να συζητηθούν οι προτάσεις αντιμετώπισης των περιστατικών βίας στα σχολεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Παράλληλα, , όπως αναφέρει.

«Με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων, καταγράφεται μεγάλη αύξηση σε περιστατικά βίας στο σχολικό περιβάλλον», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ. Τονίζει ότι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα παρέμεινε κλειστό λόγω καραντίνας 8 μήνες, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα, «με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ που δεν πήρε επαρκή μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την προστασία της υγείας μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών», και προσθέτει: «Το ψυχολογικό στρες, η απουσία κοινωνικοποίησης και η πλήρης αποσχολειοποίηση των μαθητών/τριων, εκτός από τα μαθησιακά κενά επέφεραν και μεγάλες ψυχοκοινωνικές συνέπειες στο μαθητικό πληθυσμό».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα