back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανακοινώθηκαν οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για τις Πανελλαδικές του 2022

Διαβάστε επίσης

Τους Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2022 ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής υπουργείο Παιδείας. Οι συντελεστές προτάθηκαν από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και τα συναρμόδια υπουργεία.

Οι συντελεστές ανά μάθημα και πανεπιστημιακό τμήμα με βάση τους οποίους θα καθοριστεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για τα ΑΕΙ το καλοκαίρι του 2022, στάλθηκαν από το υπουργείο Παιδείας για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Πρόκειται για τους Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, καθώς και οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για την συμμετοχή των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις Α.Ε.Α., στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων και στις Α.Σ.Τ.Ε., όπως αυτοί προτάθηκαν από τα ΑΕΙ και τα συναρμόδια υπουργεία και θα ισχύσουν για τις επόμενες πανελλαδικές εξετάσεις (Ιούνιος 2022).

Υπενθυμίζεται ότι τους συντελεστές βαρύτητας, τους όρισαν τα πανεπιστήμια για κάθε ένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και δεν είναι μικρότεροι του 20%, ενώ το άθροισμά τους αποδίδει το 100%. Στις περιπτώσεις των Σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, που απαιτείται η εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες, ο συντελεστής βαρύτητας του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών είναι είτε 10% είτε 20%.

Αναλυτικά η υπουργική απόφαση:

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΒΕ ΑΚΑΔ ΕΤΟΣ 2022-2023

 

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα