back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δίνοντας τον λόγο σε πρόσφυγες και μετανάστες

Διαβάστε επίσης

Σε μια διαδικτυακή εκδήλωση με επίκεντρο εμπειρίες ζωής προσφύγων και μεταναστών την εποχή της πανδημίας, καλούν τους πολίτες, το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ και το Covid-19 Refugees Info, με τη στήριξη του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 (12:00 – 13:30), Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φετινού κύκλου δράσεων του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών με τίτλο «Ζούμε Μαζί, Γιορτάζουμε Μαζί, Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών στην εποχή της Covid 19».

Η εκδήλωση

Στην εκδήλωση «Ζώντας στην εποχή της Covid-19: Πρόσφυγες ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ την ΕΜΠΕΙΡΙΑ τους», όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, θα ακουστούν προσωπικές ιστορίες, μέσα από φωτογραφίες, βίντεο και ζωντανές συμμετοχές και θα συζητηθεί τι σημαίνει να είσαι μετανάστης και πρόσφυγας στην εποχή του Covid-19.

Συμμετέχουν:

  • Νικόλαος Γκιωνάκης
  • Adla Shashati
  • Ηλέκτρα Στεφάνου
  • Γεωργία Γκιόκα και Μαρίνα Σταθοπούλου
  • Κονγκολέζικη Κοινότητα Ελλάδας
  • Πρόσφυγες- συμμετέχοντες/ουσες στην καμπάνια «Ζώντας στην εποχή της Covid-19».

«Η μετανάστευση στάθηκε από τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού και μέχρι σήμερα μια από τις βασικότερες πρακτικές των ανθρώπων να υπερκεράσουν τα όριά τους και του περιβάλλοντός τους, να αναζητήσουν ή να δημιουργήσουν ευκαιρίες, να διεκδικήσουν και να έχουν, τελικά, μια ζωή που δικαιούνται.

«Τα τελευταία χρόνια, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, η στήριξή μας σε πληθυσμούς που δεν έχουν ίση πρόσβαση σε πηγές υποστήριξης όπως οι μετανάστες πρέπει να ενταθεί, όπως επίσης τα διάφορα ζητήματα γύρω από το μεταναστευτικό να φωτιστούν καλύτερα και να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο. Θεωρούμε ακόμη πιο σημαντικό να δοθεί λόγος και να ακουστούν τα ίδια τα πρόσωπα που είναι πρωταγωνιστές σε αυτή την υπόθεση» τονίζουν οι φορείς.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα εδώ

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα