back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Παναγιωτόπουλος: Αυξημένος κατά 17,5% ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Διαβάστε επίσης

Αύξηση της τάξεως του 17,5% παρουσιάζει φέτος σε σχέση με πέρυσι, ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επανερχόμενος στα προ κρίσης επίπεδα, ανέφερε στη Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως τόνισε, από 5,44 δισ. ευρώ που ήταν ο προϋπολογισμός το 2021, το 2022 θα φθάσει τα 6,39 δισ. με τη δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης από το ειδικό αποθεματικό, ώστε – όπως είπε – να διατηρηθεί και να ενισχυθεί ο μηχανισμός αποτροπής. «Οι προκλήσεις και οι υβριδικές απειλές, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό, αλλά εγρήγορση και επαγρύπνηση», επισήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Για τα εξοπλιστικά προγράμματα, είπε ότι οι δαπάνες για το 2022 θα είναι αυξημένες κατά 34%, σημειώνοντας πάντως, ότι «δεν πρόκειται για κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία, αλλά για αγώνα δρόμου, προκειμένου να καλύψουμε το χαμένο έδαφος».

Καταλήγοντας, ο κ.Παναγιωτόπουλος κάλεσε όλα τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας,να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έναν προϋπολογισμό σταθμό-όπως είπε- για την κάλυψη των αμυντικών δαπανών, που θα καταστήσει το ξίφος της Ελλάδας πιο λαμπρό και κοφτερό.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα