back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προσωρινή διακοπή των διαπραγματεύσεων Ιραν-Δύσης για το πυρηνικό πρόγραμμα

Διαβάστε επίσης

Οι συνομιλίες για την αναβίωση της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που πραγματοποιούνται στη Βιέννη θα διακοπούν για «μερικές ημέρες», δήλωσε ο επικεφαλής Ιρανός διαπραγματευτής Αλί Μπαγερί Κανί.

Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ που έχουν στόχο να επανέλθουν οι δύο χώρες στις δεσμεύσεις τους βάσει της συμφωνίας αυτής του 2015, γνωστή και ως Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ), βρίσκονται στον έβδομο γύρο τους.

Ο Μπαγερί Κανί έγραψε στο Twitter ότι συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο διαπραγματευτή Ενρίκε Μόρα και τους εκπροσώπους άλλων χωρών που έχουν υπογράψει τη συμφωνία χθες Πέμπτη «για να κάνουν τον απολογισμό της κατάστασης και να συζητήσουν πώς θα προχωρήσουν».

«Σημειώσαμε καλή πρόοδο αυτή την εβδομάδα. Σήμερα θα συνεδριάσει η Κοινή Επιτροπή και θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες έπειτα από ένα διάλειμμα μερικών ημερών», πρόσθεσε ο Μπαγερί Κανί, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε θα επαναληφθούν οι συνομιλίες.

Χθες Πέμπτη τρεις διπλωμάτες είχαν επισημάνει ότι εκπρόσωποι των χωρών που παραμένουν στη συμφωνία του 2015 (Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία) πρόκειται να συναντηθούν σήμερα, προτού οι συνομιλίες διακοπούν για λίγες ημέρες.

Ένας από τους διπλωμάτες είχε δηλώσει ότι οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν και πάλι στις 27 Δεκεμβρίου, ενώ ένας άλλος κάποια στιγμή μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα