back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη στη Βουλή οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, με τις οποίες και κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση επί του νέου προϋπολογισμού.

Θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Στο Βήμα αυτή την ώρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «έχουν αγκυροβολήσει την χώρα στο βάλτο των πολιτικών που μας έφεραν την χρεοκοπία». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε εικονικό και εκτός πραγματικότητας το νέο προϋπολογισμό, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «λειτουργεί ως επιταχυντής και πολλαπλασιαστής όλων των κρίσεων και ότι έστησε έναν ψεύτικο θρίαμβο για την πανδημία, την ώρα της τραγωδίας».

Κριτική στη κυβέρνηση ότι εργαλειοποιεί τους επιστήμονες, άσκησε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης. Για την επίμαχη μελέτη Τσιόδρα -Λύτρα είπε ότι θα πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση ποιος την παρέλαβε ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση υπονόμευσε την εμβολιαστική προσπάθεια, καθώς υπουργικά στελέχη μιλούν για την πανδημία αντί για τους επιστήμονες.

«Βαθιά αντιλαϊκό και ταξικό», χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας ότι αυτό αποτυπώνεται στις δαπάνες που αφορούν παροχές για τους εργαζόμενους, για τις συντάξεις, για την Υγεία και την Παιδεία.

« Έχουμε έναν πρωθυπουργό που όταν δεν τον συμφέρει η επιστήμη, την φιμώνει», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

«Καταντήσατε την Ελλάδα κομμουνιστική Βουλγαρία», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Τσουχτερό κρύο, χιονοπτώσεις αλλά και ισχυρές βροχές από την επέλαση της κακοκαιρίας. Κλειστά είναι αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου σε πολλές περιοχές της χώρας. Χιόνια και στην Αττική. Από νωρίς το πρωί, στα λευκά έχουν ντυθεί περιοχές στα βορειοδυτικά του νομού, όπως τα Βίλια, η Ιπποκράτειος Πολιτεία και η Πάρνηθα. Κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθος προς το καζίνο από το ύψος του τελεφερίκ.

Δύο θερμαινόμενους χώρους κρατά ανοικτούς ο Δήμος Αθηναίων για όσο διαρκέσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες. Το Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας και το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων. Εξάλλου, ζεστά ροφήματα, φαγητό και κουβέρτες διανέμουν σε αστέγους, ομάδες του Street Work του ΚΥΑΔΑ όλο το 24ωρο και τους ενημερώνουν για τους θερμαινόμενους χώρους. Σε 24ωρη λειτουργία και το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ, 210 52 46 615 – 6 και το 1595. Περισσότερα στον ιστότοπο του σταθμού μας, www.athina984.gr

Ανοιχτά θα είναι και αύριο Κυριακή τα καταστήματα στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου. Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Ανοικτά αύριο και τα σούπερ μάρκετ.

Στο μέτωπο της πανδημίας,

Σε αυξημένη επιφυλακή για την παραλλαγή Όμικρον βρίσκεται και η Ελλάδα. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε τις νέες προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα μας που θα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί και έως τις 10 Ιανουαρίου. Όλοι οι ταξιδιώτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και εμβολιαστικής κατάστασης, οφείλουν να έχουν διαγνωστεί αρνητικοί σε μοριακό τεστ 72 ωρών, ή rapid test 24 ωρών. Τα νέα μέτρα θα ισχύουν και για παιδιά από 5 ετών και άνω.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, παίζουν στις 7 και μισή Παναιτωλικός – Ατρόμητος.

Και ο καιρός

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Άνεμοι βόρειοι ισχυροί και θερμοκρασία από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα