back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ευδ. Σαββίδης: Τις τελευταίες ημέρες έχει αναθερμανθεί η αγορά, οι καταναλωτές ξεκίνησαν να προσέρχονται στα καταστήματα

Διαβάστε επίσης

«Τις τελευταίες δύο ημέρες έχει αναθερμανθεί η αγορά. Οι καταναλωτές ξεκίνησαν σιγά σιγά να προσέρχονται στα καταστήματα. Οι αγορές είναι γεμάτες προϊόντα, οι τιμές παραμένουν πολύ καλές και τους περιμένουμε τους όλους προκειμένου να τους εξυπηρετήσουμε. Η Αθήνα είναι γιορτινή και θεωρούμε ότι θα είναι μια πολύ καλή χριστουγεννιάτικη περίοδος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου κ. Ευδόκιμος Σαββίδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Θεοδόση.

Όπως είπε, οι τιμές παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα καθώς δεν έχει μετακυλιστεί στα προϊόντα η άνοδος του κόστους των μεταφορικών και η αύξηση των τιμών στην ενέργεια.

Εκτίμησε ότι τα είδη δώρων και τα είδη μόδας είναι αυτά που θα πρωταγωνιστήσουν και αυτά τα Χριστούγεννα στις πωλήσεις.

Σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο, επισήμανε ότι η άνοδος που σημειώθηκε κατά την περίοδο του lockdown, συνεχίζεται αλλά όχι στο ρυθμό του προηγούμενου έτους.

«Είναι θετική η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα. Φέτος, περιμένουμε να κλείσουμε γύρω στο 7%. Πάρα πολλές επιχειρήσεις ξεκίνησαν ηλεκτρονική δραστηριότητα. Το 2019, ήταν 7000 τα ηλεκτρονικά καταστήματα στη χώρα μας που είχαν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν ηλεκτρονικές πωλήσεις και πλέον είναι περισσότερα από 15.000. Επίσης, πάνω από 3000 φυσικά καταστήματα λειτουργούν μέσω market places, γεγονός που σημαίνει ότι περίπου 18.000 επιχειρήσεις πωλούν τα προϊόντα τους μέσω internet».

Και πρόσθεσε: «Η τάση αυτή συνεχίζεται. Το ηλεκτρονικό εμπόριο ήρθε για να μείνει. Θα πηγαίνει όλο και καλύτερα, το επόμενο διάστημα θα αρχίσει να εξάγει, με τη βοήθεια και του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου αλλά και της κυβέρνησης που στηρίζει προς αυτήν την κατεύθυνση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα