back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γαλλία: Ποσοστό 7% ως 10% των νέων περιστατικών μόλυνσης είναι ύποπτα για την μετάδοση της παραλλαγής Όμικρον

Διαβάστε επίσης

H παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού θεωρείται τώρα ύποπτη για ποσοστό μεγαλύτερου του 10% των νέων επιβεβαιωμένων μολύνσεων από την COVID-19 στη Γαλλία και είναι ο κύριος λόγος πίσω από τα σχέδια, για πιο αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς, προκειμένου να επιτρέπεται η είσοδος σε δημόσιους χώρους, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας.

Το νέο εμβολιαστικό πάσο που θα εισαχθεί στις αρχές του νέου χρόνου θα απαιτεί από τους ανθρώπους να επιδεικνύουν αποδεικτικό εμβολιασμού για την είσοδό τους στα εστιατόρια, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς μεγάλων αποστάσεων.

Με τον υγειονομικό κανονισμό που ισχύει σήμερα, ένα πρόσφατο αρνητικό διαγνωστικό τεστ για την COVID-19, είναι αρκετό για την είσοδο στο εσωτερικό αρκετών δημόσιων χώρων.

Τα σχέδια για το νέο υγειονομικό πάσο ανακοινώθηκε χθες, από τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter radio είπε επίσης, ότι αναμένει πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η αρμόδια υπηρεσία Υγείας στη Γαλλία, θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη της προσφοράς εμβολιασμών στα παιδιά, ηλικίας από πέντε ως έντεκα ετών.

Για την ώρα, μπορούν να εμβολιαστούν μόνο παιδιά με σοβαρά νοσήματα ή παιδιά που βρίσκονται αντιμέτωπα με πρόσθετους υγειονομικούς κινδύνους.

Ο Βεράν δήλωσε πως ο εθελοντικός εμβολιασμός όλων των παιδιών θα μπορούσε να αρχίσει στις 22 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα