back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη από το πρωί η κίνηση στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας καθώς και στους δρόμους γύρω από αυτό.

Ανοικτά ως τις 6 το απόγευμα θα είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα και ως 8 το βράδυ πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Σε ισχύ είναι από σήμερα στις 6 το πρωί, τα νέα αυστηρά μέτρα για την είσοδο ταξιδιωτών στη χώρα μας, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού. Έτσι, όσοι προέρχονται από το εξωτερικό, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και εμβολιαστικής κατάστασης, πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό test 72 ωρών, ή rapid test 24 ωρών. Τα μέτρα ισχύουν και για τα παιδιά άνω των 5 ετών.

Σε ετοιμότητα η κυβέρνηση για τη λήψη επιπλέον μέτρων, για την αντιμετώπιση της παραλλαγής Όμικρον. “Το μόνο μέτρο που έχει αποκλειστεί είναι το γενικό lockdown” όπως επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ερωτώμενος σχετικά, δήλωσε, ότι η κατεύθυνση είναι οι περιορισμοί να αφορούν κατά βάση στους ανεμβολίαστους.

Η εξάπλωση της νέας παραλλαγής Όμικρον σημαίνει ότι πρέπει να “κάνουμε άμεσα την τρίτη δόση του εμβολίου γιατί όπως φαίνεται από αρκετές μελέτες, θα έχουμε αρκετή προστασία” επισημαίνει σε νέα ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος. “Όσοι έχουν κάνει και την τρίτη δόση, δεν θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερους λόγους ανησυχίας” σημειώνει και τονίζει ότι “Όσοι όμως δεν έχουν εμβολιαστεί, πρέπει να σκεφτούν πλέον σοβαρά το τι θα κάνουν”.

Βελτίωση παρουσιάζει σταδιακά ο καιρός, με το κρύο όμως να παραμένει τσουχτερό. Στην Αττική, κλειστή παραμένει η Λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω.

Στο δήμο Αθηναίων, ανοιχτές παραμένουν οι θερμαινόμενες αίθουσες στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας και στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων. Ζεστά ροφήματα, φαγητό και κουβέρτες διανέμουν σε αστέγους, ομάδες του Street Work του ΚΥΑΔΑ. Σε 24ωρη λειτουργία και το τηλεφωνικό κέντρο, 210 52 46 615 – 6 και το 1595. Περισσότερα στον ιστότοπο του σταθμού μας, www.athina984.gr

Στα Σεπόλια επιχείρησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της καθιερωμένης Κυριακής της Καθαριότητας. “Σήμερα και κάθε Κυριακή επιχειρούμε μαζικά καθαρίζοντας, πλένοντας και απολυμαίνοντας δρόμους, πεζοδρόμια και δημόσιους χώρους σε ολόκληρες περιοχές της Αθήνα μας”, το μήνυμα του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αθηναίων, Νίκου Αβραμίδη, στο Facebook.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα

Αυτή την ώρα παίζουν Ολυμπιακός – Λαμία. Στις επτά και μισή ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννενα.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στην Αττική. Θερμοκρασία από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα