back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Οι υγειονομικές εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της καθιερωμένης εβδομαδιαίας σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και του επικεφαλής λοιμωξιολόγου, Σωτήρη Τσιόδρα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, καθώς αύριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί στη Σόφια, όπου και θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Βούλγαρο Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας.

Στο μεταξύ, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 2831 νέα κρούσματα, από αυτά 954 στην Αθήνα και 480 στην Θεσσαλονίκη. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 662 ασθενείς covid. Τους 91 ανέρχονται οι συνάνθρωποί μας που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου. Εντείνονται οι εκκλήσεις των ειδικών για μαζικό εμβολιασμό, εξαιτίας και της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία εκφράζονται φόβοι ότι θα οδηγήσει σε 5ο πανδημικό κύμα μετά τις γιορτές.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα επιβολής νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων άφησε ο αρμόδιος Υπουργός Θάνος Πλεύρης, αποκλείοντας ωστόσο το μοντέλο Ολλανδίας, η οποία από σήμερα και για τρεις εβδομάδες επέβαλλε γενικευμένο lock down. Από το πρωί εξάλλου, όλοι οι ταξιδιώτες άνω των 5 ετών που εισέρχονται στη χώρα μας – ανεξαρτήτως υπηκοότητας και εμβολιαστικής κατάστασης – , πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό test 72 ωρών, ή rapid test 24ώρου.

Αύριο Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται σε 164 περιοχές σε όλη την επικράτεια, μεταξύ τους 10 Δήμοι της Αττικής. Ειδικότερα στην πρωτεύουσα, δωρεάν rapid test θα πραγματοποιούνται από τις 09.00 το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι στις οχτώ 8 Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων σε : Άγιο Παύλο, Κολοκυνθού, Μεταξουργείο, Γκράβα, Κάτω Πατήσια, Κυψέλη, Παγκράτι και Πανόρμου. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, από τις 6 το πρωί ως τα μεσάνυχτα, ο «Αθήνα 9.84» αλλάζει το πρόγραμμά του και διοργανώνει Ραδιομαραθώνιο Αλληλεγγύης για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Με εορταστικό ωράριο θα συνεχίσει η λειτουργία της αγοράς και αυτήν εβδομάδα. Στο μεταξύ, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Λιανεμπορίου και Καταναλωτικών Αγαθών, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι φέτος κατά 5% ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι.

Ξεκινά από αύριο η καταβολή συντάξεων ΕΦΚΑ. Τη Δευτέρα θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων πρώην ΟΓΑ και ΟΑΕΕ. Τρίτη και Τετάρτη θα λάβουν τις συντάξεις τους οι δικαιούχοι του ΙΚΑ. Την ερχόμενη Πέμπτη πληρώνονται οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ και άλλων ταμείων. Την ερχόμενη εβδομάδα η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους. Το ποσό θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο. Από 27 έως 31 Δεκεμβρίου εξάλλου αναμένεται να καταβληθεί ποσό ίσο με μισό μισθό σε 100.000 υγειονομικούς και το έκτακτο βοήθημα σε 173.000 άτομα με αναπηρία. Μέχρι την Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων, στους εργαζόμενους του Ιδιωτικού τομές.

Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία. Στην Αττική, κλειστές από χθες παραμένουν η οδός Φιλίας των Λαών στις Αχαρνές, από το ύψος της Φιλελλήνων προς την Πάρνηθα και στον δρόμο προς το Καζίνο. Διακοπή της κυκλοφορίας και στην Λεωφόρο Αλίμου στο ύψους του πυροφυλακίου με κατεύθυνση προς Καλοπούλα. Κλειστή εδώ και λίγη ώρα και η οδός Αναστάσεων από τα Νεκροταφεία Παπάγου – Χολαργού προς Υμηττό.

Ανοιχτές παραμένουν οι θερμαινόμενες αίθουσες στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας και στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων του Δήμου Αθηναίων. Επί ποδός για την στήριξη των αστέγων, οι ομάδες του Street Work του ΚΥΑΔΑ. Σε 24ωρη λειτουργία και το τηλεφωνικό κέντρο, 210 52 46 615 – 6 και το 1595.

Πυρκαγιά ξέσπασε στο ορυχείο Ρούμπαν στη Σιβηρία. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι εγκαταστάσεις. Συνεχίζεται η προσπάθεια απεγκλωβισμού των 128 μεταλλωρύχων.

Στην αθλητική επικαιρότητα τώρα και τα σημερινά παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα

Ολυμπιακός – Λαμία 1-0, ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης: 3 – 2 και Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννενα: 2 – 0.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο στις επτά και μισή το απόγευμα, με τα παιχνίδια ΑΕΚ – ΟΦΗ και Άρης – Ιωνικός

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική που από το βράδυ θα αυξηθούν. Θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα