back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Επιμένουν οι δείκτες της πανδημίας: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο 4345 νέα κρούσματα και 63 επιπλέον θανάτους.

Συνεχίζεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 684 ασθενείς covid. Για 5ο κύμα μετά τις γιορτές προειδοποιούν οι επιστήμονες. Από τις σημερινές λοιμώξεις, 1466 εντοπίζονται στην Αττική και 756 στη Θεσσαλονίκη.

Σε αυξημένη επιφυλακή για την παραλλαγή Όμικρον η παγκόσμια κοινότητα. Σε σκληρό Lock down από αύριο η Ολλανδία. Αυστηροποίηση των υγειονομικών περιορισμών εξετάζει και η Ιταλία. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με νεότερη οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, από σήμερα έως και τις 10 Ιανουαρίου, όλοι οι ταξιδιώτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και εμβολιαστικής κατάστασης, κατά την είσοδό τους στη χώρα, οφείλουν να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό test 72 ωρών, ή rapid test 24 ωρών. Τα νέα μέτρα θα ισχύουν και για παιδιά από 5 ετών και άνω.

Δωρεάν rapid test θα πραγματοποιούν και σήμερα κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, σε 34 περιοχές της χώρας. Στην Αττική, από τις εννέα το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι, στους Δήμους Νέου Ηρακλείου και Αγίου Δημητρίου.

Πακέτο 3ων συν 5 μέτρων για την στήριξη νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών ανακοινώθηκε το Σάββατο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ο οποίος υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια με 158 ‘’ΝΑΙ”

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης:

Στο 40% αυξάνεται η έκπτωση στο φυσικό αέριο για τους οικιακούς καταναλωτές για το μήνα Δεκέμβριο. Στα 49,5 ευρώ το μήνα διαμορφώνεται η οριζόντια επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες κατανάλωσης. Πρόσθετη επιδότηση θα δοθεί σε όλα τα αγροτικά τιμολόγια για την κατανάλωση της περιόδου Αυγούστου-Δεκεμβρίου, η οποία θα καλύψει το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής που έχει επιβληθεί.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε 5 πρόσθετες παρεμβάσεις για την στήριξη επιχειρήσεων και αγροτών. Μεταξύ αυτών: Για τις 30 Ιουνίου 2022 μετατίθεται η πληρωμή της πρώτης δόσης της επιστρεπτέας προκαταβολής. Έως την ίδια ημερομηνία επεκτείνεται η περίοδος λήξης των πιστωτικών που έχουν εκδοθεί στο Πρόγραμμα Παγίων, αλλά και ο μειωμένος ΦΠΑ για υλικά ατομικής προστασίας και υγιεινής καθώς και υλικά αιμοκάθαρσης. Έως το τέλος Μαρτίου επεκτείνεται το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για την επιδότηση μέρους του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας, θέτει σε λειτουργία την επόμενη εβδομάδα τηλεφωνική γραμμή για την υποστήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν κίνδυνο διακοπής ή διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω αδυναμίας εξόφλησης των οφειλών τους στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Το τηλεφωνικό κέντρο 15902 θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Ανοιχτά θα είναι σήμερα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Στο Δήμο Αθηναίων, ανοιχτές παραμένουν οι θερμαινόμενες αίθουσες στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας και στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων. Ζεστά ροφήματα, φαγητό και κουβέρτες διανέμουν σε αστέγους, ομάδες του Street Work του ΚΥΑΔΑ. Σε 24ωρη λειτουργία και το τηλεφωνικό κέντρο, 210 52 46 615 – 6 και το 1595. Περισσότερα στον ιστότοπο του σταθμού μας, www.athina984.gr

Μικρής έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο σε θρανία εντός αίθουσας στο 1ο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης. Στο σημείο επιχειρούν 2 οχήματα με 6 πυροσβέστες. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Νεκρή εντοπίστηκε μια 89χρονη στο σπίτι της στους Αγίους Αναργύρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της, εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε στην κουζίνα της. Η φωτιά έσβησε πριν φθάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στην αθλητική επικαιρότητα Η 15η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

συνεχίζεται με τα παιχνίδια, στις τρεις μετά το μεσημέρι: Ολυμπιακός – Λαμία. Στις επτά και μισή ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννενα. Το Σάββατο ο Παναιτωλικός επικράτησε 2 – 1 του Ατρόμητου.

Και ο καιρός

Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας μετά τις πρωινές ώρες σε όλη τη χώρα προβλέπει η ΕΜΥ. Στην Αττική, βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Άνεμοι βόρειοι ισχυροί και θερμοκρασία από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. 5,8 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα