back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γαλλία: Η κυβέρνηση θα κάνει ευκολότερο για τους πολίτες να παίρνουν το επίθετο της μητέρας τους όταν ενηλικιώνονται

Διαβάστε επίσης

Η Γαλλία θα καταστήσει ευκολότερο για τους πολίτες να παίρνουν το επίθετο της μητέρας τους από τη στιγμή που ενηλικιώνονται, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερίκ Ντιπόν-Μορέτι.

Ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει ένα σχέδιο νόμο που πρότεινε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος LREM Πατρίκ Βινιάλ να επιτρέπεται στα παιδιά όταν γίνονται 18 ετών να αλλάζουν εύκολα το επίθετό τους μέσω μιας απλής διαδικασίας στο τοπικό δημαρχείο.

Οι γάλλοι πολίτες θα μπορούν να κρατήσουν το επίθετο του πατέρα τους, να πάρουν το επίθετο της μητέρας τους ή και τα δύο επίθετα με όποια σειρά επιθυμούν.

Ήδη επιτρέπεται στους γάλλους πολίτες να αλλάξουν το επίθετό τους, αλλά είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία που τους υποχρεώνει να αποδείξουν στο υπουργείο Δικαοσύνης ότι υπάρχει σοβαρός λόγος για να το πράξουν.

“Κανένας δεν θα πρέπει να αποκαλύπτει στο κράτος τους προσωπικούς λόγους του για την αλλαγή του επιθέτου του”, έγραψε στο Twitter ο Ντιπόν-Μορέτι.

Η σχετική ψηφοφορία επί του σχεδίου νόμου αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Elle ο υπουργός είπε ότι η νέα νομοθεσία θα καταστήσει ευκολότερη την αλλαγή επιθέτου για τους πολίτες εκείνους που μεγαλώνουν από ανύπαντρες μητέρες ή από δύο πατέρες ή δύο μητέρες.

“Θα είναι ένας νόμος που θα προωθεί την ισότητα μεταξύ των γονέων και την ελευθερία για όλους τους γάλλους πολίτες”, δήλωσε ο ίδιος στο περιοδικό.

Επιπλέον η νομοθεσία θα αποτελεί μια λύση για όσους θέλουν να αλλάξουν το επίθετό τους εξαιτίας τραυματικών εμπειριών τους, όπως αιμομιξία ή βία από τον πατέρα προς την μητέρα ή τα παιδιά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα