back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ιράν: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον

Διαβάστε επίσης

Το Ιράν επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού που οφείλεται στην παραλλαγή Όμικρον, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, ενώ οι αρχές κάλεσαν τους Ιρανούς να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση σε αυτή την χειρότερο πληγείσα από την πανδημία χώρα της Μέσης Ανατολής.

Ο υφυπουργός Υγείας του Ιράν Κάμαλ Χεϊντάρι δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι το πρόσωπο που μολύνθηκε με τον ιό είναι ένας μεσήλικας Ιρανός, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στη χώρα του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

“Ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για να τεθεί σε καραντίνα αυτό το άτομο, που ζει στην Τεχεράνη και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του. Αυτό είναι το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον που εντοπίζεται στο Ιράν”, είπε ο υφυπουργός.

Οι θάνατοι από επιπλοκές της covid-19 στη χώρα έχουν φθάσει τους 131.084, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ενώ τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκαν κατά 1.968 και έφθασαν τα 6.170.979.

Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια Ιρανοί από τους περίπου 85 εκατομμύρια κατοίκους έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις του σκευάσματος κατά του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα