back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εκνευρισμός των Δημοκρατικών για την αργή υλοποίηση του προγράμματος Μπάιντεν

Διαβάστε επίσης

Οι προοδευτικοί Δημοκρατικοί γίνονται όλο και πιο ανυπόμονοι για την κατάσταση της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν, ενώ μερικοί από αυτούς έχουν εκνευριστεί, καθώς το πρώτο έτος της προεδρίας του, δεν ήταν τόσο μεταρρυθμιστικό όσο ήλπιζαν οι Δημοκρατικοί ότι θα μπορούσε να είναι, σχολιάζει η διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων The Hill.

Πέραν μιας στροφής από τα χρόνια της προεδρίας Τραμπ, οι προοδευτικοί που ήθελαν από τον νέο πρόεδρο να ξαναγράψει το βιβλίο άσκησης της πολιτικής στην Ουάσινγκτον, ανησυχούν τώρα, ότι ο Μπάιντεν έχοντας το βάρος μιας οριακής πλειοψηφίας στη Γερουσία, δεν θα επιτύχει πιο μεγάλες αλλαγές, καθώς βαδίζουμε προς το 2022.

Η ρεαλιστική αυτή πραγματικότητα έπληξε σκληρά, μερικούς στην αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Ο Μπάιντεν κυβέρνησε έναν χρόνο όπως ο οποιοσδήποτε άλλος, εκτός από τον ίδιο ως πρόεδρος» δήλωσε η Ντεϊντρί Σέλι, διευθύντρια εκστρατειών στον αμερικανικό πολιτικό οργανισμό Sunrise Movement.

«Ο ίδιος, αρνήθηκε να συγκρουστεί με τους ανθρώπους του δικού του κόμματος που επιβραδύνουν την υλοποίηση της ατζέντας του ή ακόμη και με τους Ρεπουμπλικάνους» πρόσθεσε η ίδια.

Ο Μπάιντεν εισήλθε στον Λευκό Οίκο με τους Δημοκρατικούς να έχουν οριακές πλειοψηφίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία, αλλά οι προοδευτικοί παραπονιούνται για μία αίσθηση δειλίας σχετικά με την υλοποίηση μεγάλων προτεραιοτήτων στην ατζέντα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Αρκετοί βλέπουν ότι το οριακό πλεονέκτημα των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο εξανεμίζεται ημέρα με την ημέρα, αυξάνοντας το άγχος που έχει το Δημοκρατικό Κόμμα, ότι ο χρόνος περνάει για την αντιμετώπιση μιας σειράς ζητημάτων, πριν χαθεί η πλειοψηφία που υπάρχει σε ένα ή και στα δύο νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου.

Οι προοδευτικοί που έδιναν κάποτε στο νέο πρόεδρο μια περίοδο χάριτος, έχουν τώρα κουραστεί να παρακολουθούν την αφαίρεση ζητημάτων από την πολιτική ατζέντα των Δημοκρατικών.

«Σε κάθε ζήτημα, από τα δικαιώματα ψήφου, τα σπουδαστικά δάνεια μέχρι το κλίμα, αφήνει (ο Μπάιντεν) τους κακούς παίκτες να θέτουν τους όρους του παιχνιδιού» παρατήρησε η Σέλι.

Πηγή: The Hill

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα