back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θ. Πλεύρης: Από μερικές ώρες μέχρι 2,5 μέρες η αναμονή διασωληνωμένων για ΜΕΘ

Διαβάστε επίσης

«Ο μέσος όρος αναμονής εκτός ΜΕΘ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, είναι από μερικές ώρες μέχρι 2,5 μέρες», είπε ο υπουργός Υγείας στη Βουλή, διαψεύδοντας ότι υπάρχει προτεραιοποίηση εισαγωγής σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με βάση την ηλικία ή με βάση τις γνωριμίες του ασθενούς.

Αυτό που υπάρχει είναι ποσό βαριά είναι ο πάσχων, ασθενής με μικρότερο ρυθμό αποκατάστασης, δυσλειτουργία οργάνων ή ασθενείς με μικρό προσδόκιμο ζωής είπε ο Θάνος Πλεύρης απαριθμώντας τα κριτήρια νοσηλείας, χαρακτηρίζοντας χυδαία ψεύδη όλα λέγονται για επιλεκτική διακομιδή ασθενών στις ΜΕΘ ή για κλειστές ΜΕΘ που δεν λειτουργούν προκειμένου να γίνει διαχείριση περιστατικών.

Στις επικρίσεις του αρμόδιο τομεράρχη του ΣΥΡΙΖΑ για την έρευνα Τσιόδρα Λύτρα ο κ Πλεύρης επανέλαβε ότι στο Μαξίμου δεν υπάρχει καμία μελέτη, όπως κα στο υπουργείο Υγείας, ωστόσο τα συμπεράσματα της μελέτης η κυβέρνηση τα αντιμετώπισε με τα μέτρα που έλαβε. «Η μελέτη λέει ότι αν είναι πάνω από 400 διασηληνωμένοι όσες ΜΕΘ και να χεις η διαχείρισης των περιστατικών είναι δύσκολη», κατέληξε ο υπουργός.

Newsroom Aθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα