back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θ. Σκυλακάκης: Ενισχύονται οι δαπάνες για το ΕΣΥ. Νέα προγράμματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης

Διαβάστε επίσης

«Όσο υπάρχει η πανδημία θα ενισχύονται οι δαπάνες για το ΕΣΥ», τονίζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

«Από 3.8 δις το 2021 θα πάμε στα 4.5 δις και θα μπουν και οι δαπάνες του Ταμείου Ανάπτυξης γύρω στα 4,5 δις τα επόμενα χρόνια. Η αντιπολίτευση έλεγε πως το 2020 -2021 ότι οι δαπάνες θα είναι μειωμένες κατά 572 εκατ. και τελικά ήταν αυξημένες κατά 388 εκατ. πέφτοντας έξω 960 εκατ. Να δούμε πόσο θα πέσουν έξω τώρα στις εκτιμήσεις τους», ανέφερε.

Ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι «στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους θα βγουν πολλά νέα προγράμματα και συγκεκριμένα το εξοικονομώ για τις επιχειρήσεις , το πρόγραμμα ψηφιοποίησης επιχειρήσεων, το πρόγραμμα για τις αγροτικές μεταποιήσεις, για τον τουρισμό καθώς και για τις βιομηχανικές επενδύσεις και όλα αυτά τα προγράμματα-όπως τόνισε- αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντικρούοντας το επιχείρημα  της αντιπολίτευσης ότι το Ταμείο Ανάκαμψης αφορά λίγους».

Παράλληλα όπως είπε ο υπουργός «όσοι επιθυμούν θα μπορούν να πάνε στις τράπεζες και να υποβάλλουν σχέδια καθώς θα βγουν προσκλήσεις γι΄αυτό τον σκοπό ενώ εφόσον το επιθυμούν θα μπορούν να συνδυάσουν επιδοτήσεις, δάνειο και αναπτυξιακό νόμο».

Τέλος ο κ. Σκυλακάκης αναφερόμενος στην ακρίβεια επεσήμανε ότι δεν είναι ενδογενές φαινόμενο αλλά έχει να κάνει με τις αυξήσεις στις μεταφορές και στο φυσικό αέριο η τιμή του οποίου έχει πάει 6 φορές πάνω: «το κράτος πήρε μέτρα ανακούφισης και θα συνεχίσει να παίρνει αλλά δεν είναι συνετό ούτε κοινωνικά αλλά ούτε και οικονομικά να απορροφήσει όλο το κόστος. Απορροφάμε τη ζημιά με προτεραιότητα τα ευάλωτα νοικοκυριά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα