back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Ο Τσακ Σούμερ δήλωσε ότι οι Δημοκρατικοί δεν θα εγκαταλείψουν το μεγάλο κοινωνικό νομοσχέδιο

Διαβάστε επίσης

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ δήλωσε χθες ότι οι Δημοκρατικοί δεν θα εγκαταλείψουν το μεγάλο κοινωνικό νομοσχέδιο (Build Back Better –ΒΒΒ) το 2022, σύμφωνα με την διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων The Hill.

Η δήλωση αυτή του Σούμερ έγινε μία ημέρα μετά την δήλωση που έκανε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζο Μάντσιν, ανακοινώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο ΒΒΒ, το οποίο αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της εσωτερικής πολιτικής ατζέντας του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Σε μία επιστολή του προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ο Σούμερ ανακοίνωσε ότι το αναφερόμενο νομοθετικό σώμα «θα συζητήσει το νομοσχέδιο ΒΒΒ πολύ νωρίς μέσα στη νέα χρονιά, ώστε κάθε μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών να έχει τη δυνατότητα να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του, στην ολομέλεια της Γερουσίας και όχι μόνο στην τηλεόραση».

Όπως έγραψε ο ίδιος, η Άνω Βουλή των ΗΠΑ θα έχει μία ψηφοφορία σε μία αναθεωρημένη έκδοση του νομοσχεδίου ΒΒΒ που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων και θα συνεχίσει «τις ψηφοφορίες μέχρι να δρομολογήσει μία σημαντική εξέλιξη» αναφορικά με την ψήφιση του αναφερόμενου ιστορικού νομοσχεδίου για το μέγεθος των κοινωνικών δαπανών, αλλά και για τις δαπάνες για το κλίμα.

«Ούτε αυτή η καθυστέρηση, αλλά ούτε και άλλες πρόσφατες αποφάσεις θα μας αποτρέψουν από τη συνέχιση της αναζήτησης ενός δρόμου για να βαδίσουμε μπροστά» έγραψε ο Σούμερ, αναφερόμενος στην αντίθεση του Μάντσιν απέναντι στο ίδιο νομοσχέδιο.

Η αρνητική στάση του Μάντσιν τορπίλισε στην ουσία, τις προσπάθειες των Δημοκρατικών στη Γερουσία για την ψήφιση του νομοσχεδίου ΒΒΒ κατά την τρέχουσα περίοδο.

«Απλά δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε. Πρέπει και θα συνεχίσουμε τον αγώνα, προκειμένου να δώσουμε παροχές στις εργαζόμενες οικογένειες» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μάντσιν, ένας μετριοπαθής Δημοκρατικός, προκάλεσε πολιτική αίσθηση την Κυριακή, όταν ανακοίνωσε μετά από μήνες διαπραγματεύσεων που προηγήθηκαν μεταξύ του ίδιου και του Λευκού Οίκου, αλλά και συναδέλφων του γερουσιαστών στο Καπιτώλιο, ότι δεν θα υποστηρίξει τελικά το νομοσχέδιο των περίπου 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που προωθεί ο πρόεδρος Μπάιντεν.

«Δεν μπορώ να ψηφίσω για να συνεχιστεί η πορεία αυτού του νομοσχεδίου. Απλά δεν μπορώ. Προσπάθησα με κάθε δυνατό ανθρώπινο τρόπο. Δεν μπορώ να φτάσω εκεί» δήλωσε την Κυριακή ο Μάντσιν στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εμφάνισής του, στην εκπομπή «Fox News Sunday».

«Αυτό είναι ένα όχι σε αυτό το νομοσχέδιο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: The Hill

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα