back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Περού: Το Κογκρέσο απαγορεύει την είσοδο στους κοινοβουλευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως

Διαβάστε επίσης

Το περουβιανό Κογκρέσο ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι μόνο τα μέλη του και οι υπάλληλοί του που έχουν λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 θα έχουν στο εξής πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του, προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα του νέου κορονοϊού, μετά την πρόσφατη επιβεβαίωση των πρώτων κρουσμάτων της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον στη χώρα των Άνδεων.

«Η είσοδος στις εγκαταστάσεις του Κογκρέσου (…) θα επιτρέπεται μόνο στα πρόσωπα που έχουν λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις εμβολίου» κατά της COVID-19, ανέφερε ο θεσμός μέσω Twitter.

Το μέτρο που υιοθετήθηκε συνάδει με κυβερνητικό κανονισμό που τέθηκε σε ισχύ τη 15η Δεκεμβρίου και απαγορεύει σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 να εισέρχονται σε δημόσια κτίρια.

Από τα 130 μέλη του κοινοβουλίου του Περού, τα 16 δεν έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τον Τύπο, ενώ μόλις 13 έχουν λάβει αναμνηστική δόση, μολονότι η κυβέρνηση μείωσε τη Δευτέρα την περίοδο αναμονής για την τρίτη δόση από τους πέντε μήνες στους τρεις, θορυβημένη εξαιτίας της άφιξης της Όμικρον, τα κρούσματα της οποίας έφθασαν πλέον τα 12.

Η ανακοίνωση του Κογκρέσου ακολούθησε τη μόλυνση από τον νέο κορονοϊό της βουλεύτριας της αριστεράς Σίγκριντ Μπασάν, παρότι ήταν πλήρως εμβολιασμένη. Την ανακοίνωσε η ίδια το Σάββατο, έπειτα από μια εβδομάδα συνεδριάσεων στο Κογκρέσο, όπου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Το περουβιανό Κογκρέσο ξεκαθάρισε πως όσα μέλη του δεν συμμορφώνονται προς το νέο μέτρο θα εργάζονται εξ αποστάσεως.

Στο Περού έχει εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19 το 74% του πληθυσμού των 33 εκατομμυρίων κατοίκων, όμως η εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον προκαλεί συναγερμό.

Οι αρχές της χώρας της Λατινικής Αμερικής απαγόρευσαν τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τις γιορτές ενόψει του τέλους του έτους, ενώ προσπαθούν να επιταχύνουν την εκστρατεία ανοσοποίησης.

Στο Περού, ο δείκτης θνητότητας της πανδημίας του νέου κορονοϊού είναι ο υψηλότερος στον κόσμο: ανέρχεται σε 6.122 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, κατά τη βάση δεδομένων του Γαλλικού Πρακτορείου, που αξιοποιεί τις επίσημες ανακοινώσεις των κυβερνήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα