back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Βουλή: Συζήτηση για τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή που θα αντικαταστήσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Διαβάστε επίσης

«Η νέα Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας σε συνδυασμό με την εισαγωγή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, θα βάλουν τάξη και θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της μαύρης και κυρίως, της υποδηλωμένης εργασίας που αποτελεί το υπ´αριθμόν ένα πρόβλημα», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Παρουσιάζοντας τα πέντε μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης της νεοσύστατης Αρχής, ο κ. Χατζηδάκης, επισήμανε ότι η συγκεκριμένη Αρχή που αντικαθιστά το ΣΕΠΕ, θα λειτουργεί  ατά τα πρότυπα της ΑΑΔΕ, η οποία από το 2016 που λειτουργεί έχει κατοχυρώσει μια εικόνα ανεξαρτησίας στην κοινή γνώμη. «Αντί να έχουμε μια υπηρεσία που θα λειτουργεί υπό τις διαταγές του υπουργού ή του γενικού γραμματέα, όπως το ΣΕΠΕ, ακολουθούμε το επιτυχημένο μοντέλο της ΑΑΔΕ, που είχε συσταθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με την στήριξη της ΝΔ», σημείωσε ο υπουργός.

Ατυχή χαρακτήρισε τη σύγκριση με την ΑΑΔΕ, που είναι – όπως είπε- μια εισπρακτική Αρχή, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι μετά την απαξίωση του ΣΕΠΕ, η κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια γραμμή, με συνέπεια να μην εντείνονται οι έλεγχοι για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, καθώς και των εργασιακών σχέσεων που έχουν πληγεί από το νόμο Χατζηδάκη.

Ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου, απαντώντας σε παρατηρήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι στο επτάμηνο από τη σύσταση της Αρχής, δεν έπαυσε ποτέ να δουλεύει το ΣΕΠΕ. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει βούληση ενδυνάμωσης της Αρχής τόσο σε έμψυχο δυναμικό,όσο και σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα