back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Τζο Μάνστιν έχει εκνευρίσει τους Δημοκρατικούς με τη στάση του

Διαβάστε επίσης

Οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία αφήνουν να εννοηθεί ότι σχεδιάζουν να ακολουθήσουν μία πιο σκληρή προσέγγιση πιέζοντας τον γερουσιαστή Τζο Μάντσιν να υποστηρίξει την ατζέντα των κοινωνικών δαπανών και των δαπανών για το κλίμα, αφού εδώ και μήνες, η πιο χαλαρή στάση τους, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, σχολιάζει η διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων The Hill.

Οι Δημοκρατικοί απειλούν «να μπουν σφήνα» μεταξύ του Μάντσιν και των χαμηλόμισθων ψηφοφόρων του, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν ομοσπονδιακές παροχές δισεκατομμυρίων δολαρίων στην περίπτωση που ψηφιστεί το μεγάλο κοινωνικό νομοσχέδιο. Μεταξύ των παροχών αυτών και ενισχυμένες επιστροφές φόρων για τα παιδιά, χαμηλότερες τιμές συνταγογραφούμενων φαρμάκων στο πλαίσιο του προγράμματος Medicare, αλλά και επιχορηγήσεις για την κάλυψη του οικονομικού κόστους για τη φροντίδα παιδιών.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ δήλωσε τη Δευτέρα, ότι ο Μάντσιν θα πρέπει να υπερασπιστεί πολλαπλώς την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο, αναφορικά με την οικονομική ενίσχυση δημοφιλών κοινωνικών προγραμμάτων και μέσω της ψηφοφορίας στην ολομέλεια της Γερουσίας.

Ο Σούμερ άσκησε επίσης, ήπια κριτική στον Μάντσιν για την επιλογή του να καθορίσει ένα ζήτημα εθνικής πολιτικής, μέσω μιας τηλεοπτικής εμφάνισής του στην εκπομπή «Fox News Sunday» στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Βοηθοί των Δημοκρατικών δήλωσαν ότι ο Μάντσιν μπορεί να περιμένει πιο σκληρή αντιμετώπιση από τον Σούμερ, αλλά και άλλους Δημοκρατικούς στη Γερουσία, οι οποίοι τώρα δέχονται νέες πιέσεις από τη βάση του κόμματος για την αποτυχία τους να υλοποιήσουν μία «μεγάλη και γενναία» ατζέντα, όπως είχαν υποσχεθεί νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

«Δεν αντιμετώπισε απολύτως καμία πίεση» δήλωσε ένας βοηθός των Δημοκρατικών, επικαλούμενος τις φιλικές συναντήσεις του Μάντσιν στον Λευκό Οίκο, αλλά και στην οικία του προέδρου Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ, το περασμένο φθινόπωρο, χωρίς ωστόσο, να παραχθούν αποτελέσματα.

Πηγή: The Hill

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα