back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Παναμάς: Υποδιπλασιάζεται το μεσοδιάστημα μεταξύ της χορήγησης δεύτερης και αναμνηστικής δόσης του εμβολίου

Διαβάστε επίσης

Οι αρχές του Παναμά αποφάσισαν να συντομεύσουν το διάστημα μεταξύ της χορήγησης δεύτερης δόσης των εμβολίων κατά της COVID-19 και της ενισχυτικής, την επομένη του εντοπισμού του πρώτου κρούσματος της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού στη χώρα της κεντρικής Αμερικής.

Αντί των έξι μηνών μεταξύ 2ης και αναμνηστικής δόσης πλέον αποφασίστηκε το διάστημα που μεσολαβεί να είναι τρεις μήνες, διευκρίνισε ο πρόεδρος Λαουρεντίνο Κορτίσο μέσω Twitter.

«Τα εμβόλια σώζουν ζωές», ανέφερε ο αρχηγός του κράτους. «Ενέκρινα τη μείωση του χρόνου χορήγησης της ενισχυτικής δόσης στους τρεις μήνες για τον πληθυσμό (σ.σ. ηλικίας) άνω των 16 ετών στα εθνικά κέντρα εμβολιασμού».

Οι αναμνηστικές δόσεις –θα αξιοποιηθεί το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech– θα χορηγούνται ανεξαρτήτως του εάν οι πολίτες είχαν αρχικά λάβει τα εμβόλια της Pfizer ή της AstraZeneca.

Μέχρι σήμερα, το 80% του πληθυσμού-στόχου της εκστρατείας ανοσοποίησης έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ το 90% έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση. Στον Παναμά, χώρα με πληθυσμό κάπου 4,2 εκατ. κατοίκων είχαν χορηγηθεί ως χθες πάνω από 6 εκατομμύρια δόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα