back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ρεβεγιόν με self test – Τα νέα μέτρα που μελετά η κυβέρνηση για το 2022

Διαβάστε επίσης

Για σχέδιο δύο φάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός, στο «τραπέζι» βρίσκονται επιλογές όπως η επέκταση της τηλεργασίας, αλλά και η ρύθμιση του ωραρίου σε εστίαση και διασκέδαση, μέτρα τα οποία θα εξετασθούν τις πρώτες εβδομάδες του 2022 με βάση την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να μην περιοριστούν μόνο στα self test της Πολιτείας αλλά στην κρίση τους υπογραμμίζοντας ότι «οι ίδιοι με αίσθηση ευθύνης απέναντι στην υγεία τους και στην υγεία των ανθρώπων που αγαπούν, να προχωρούν και να κάνουν επιπρόσθετα self test, έτσι ώστε να έχουμε μία πραγματική εικόνα σε πραγματικό χρόνο για την εξέλιξη της πανδημίας».

 

Στην παρέμβαση του μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την ενεργοποίηση και άλλων δοκιμασμένων μέτρων μετά τις γιορτές σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο από την εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «η δεύτερη φάση της άμυνας μας αφορά τις πρώτες εβδομάδες του 2022. Και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Όχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Όλα όμως, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί», ανέφερε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα