back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

N. Τζανάκης: Μέχρι και 18.000 ημερήσια κρούσματα μετά από την εορτή των Φώτων

Διαβάστε επίσης

Ραγδαία αναμένεται να είναι η διασπορά του στελέχους Όμικρον στη χώρα μας, οπως άλλωστε σε ολη την Ευρώπη, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη, ο οποίος παρενέβη σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, μέσα σε 15-20 ημέρες, αναμένεται να πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων λόγω της Όμικρον και όπως είπε είναι πιθανό, μετά την γιορτή των Φώτων να καταγραφούν από 15 έως και 18 χιλιάδες κρούσματα μόλις σε ένα 24ωρο. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Θα μιλήσω εμπειρικά. Σε όλες τις χώρες το πανδημικό κύμα λόγω της Όμικρον ξεκίνησε με μια εικόνα όπως στην Ελλάδα. Δηλαδή σταθεροποιούνται τα κρούσματα σε υψηλούς αριθμούς και ξαφνικά εκτοξεύονται σε διπλάσιους και τριπλάσιους μέσα σε 15-20 ημέρες. Αν υποτεθεί ότι ξεκινάμε τώρα δεν αποκλείεται να δούμε έξαρση λίγο μετά τα Φώτα. Θα είναι περίπου τριπλάσια έως τετραπλάσια της σημερινής εικόνας, εάν μπορέσουμε να τα διαγνώσουμε όλα.  Ενδέχεται να καταγράψουμε και 15-18 χιλιάδες κρούσματα λίγο μετά τα Φώτα , χωρίς να αποκλείεται μια μικρή αύξηση αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά».

Ο καθηγητής συνέστησε  διενέργεια σελφ τεστ ανά 3 ημέρες κατά την διάρκεια των εορτών, ανεξαρτήτως συμπωμάτων, αυστηρή τήρηση μετρων προστασίας, τα τραπέζια στις γιορτής να είναι το πολύ μέχρι 10 άτομα, να χρησιμοποιούμε μάσκα υψηλής προστασίας και« να μην την βγάζουμε καθόλου και έτσι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» κατέληξε ο καθηγητής Τζανάκης.

Πηγή: ΣΚΑΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα