back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στη Βενεζουέλα εντοπίστηκαν 7 κρούσματα της «Όμικρον»

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι επιβεβαιώθηκαν επτά κρούσματα της νέας παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2 στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Οι άνθρωποι που προσβλήθηκαν είχαν ταξιδέψει σε άλλα κράτη, συμπεριλαμβανομένων του Παναμά, της Δομινικανής Δημοκρατίας, της Ισπανίας και της Τουρκίας· οι μολύνσεις τους διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν αμέσως μετά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο, εξήγησε ο κ. Μαδούρο μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

«Η Όμικρον έφθασε και είναι πιο μολυσματική», προειδοποίησε.

Ο αρχηγός του κράτους τόνισε πως οι αρχές θέλουν να έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19 το 90% του πληθυσμού το συντομότερο δυνατόν, ακόμη και μέσα στη χρονιά, και να αρχίσουν να χορηγούνται αναμνηστικές δόσεις μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2022.

Το Καράκας διαβεβαιώνει πως έχει ήδη ανοσοποιηθεί το 87% του πληθυσμού – όμως ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας, η περιφερειακή διεύθυνση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δίνει πολύ διαφορετική εκτίμηση: υπολογίζει πως το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί πλήρως δεν βρίσκεται παρά μόλις λίγο πάνω από το 40%.

Τα σκευάσματα που αξιοποιούνται περισσότερο στη Βενεζουέλα είναι το Sputnik V (Ρωσία) και αυτό της φαρμακοβιομηχανίας Sinopharm (Κίνα).

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα