back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σεξουαλική κακοποίηση σε ορφανοτροφείο της Αττικής – Επί τρεις μήνες το Δ.Σ δεν έκανε τίποτε

Διαβάστε επίσης

Νέα στοιχεία για το φρικώδες έγκλημα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε ορφανοτροφείο της Αττικής έφερε σήμερα στο φως υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μίλησε στο Open και διευκρίνησε ότι οι δύο εργαζόμενες που εμπλέκονται έχουν απομακρυνθεί από τη δομή, παρότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ορφανοτροφείου για τρεις μήνες μετά την καταγγελία δεν έκανε τίποτε.

«Η καταγγελία που έχω στα χέρια που περιγράφει περιστατικά Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, είπε η κα Μιχαηλίδου και πρόσθεσε, αυτό που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι ότι η ίδια καταγγελία κατατέθηκε στο ΔΣ της δομής στο τέλος Σεπτεμβρίου. Δηλαδή η δομή είχε στα χέρια της την καταγγελία αυτή σχεδόν τρεις μήνες. Δεν έχει κάνει τίποτα. Δηλαδή ήρθε σε μένα η καταγγελία αφού ήδη είχε κοινοποιηθεί στη δομή εδώ και τρεις μήνες».

«Από τη στιγμή που κατέθεσα την καταγγελία στην εισαγγελία και ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα άρα στοιχειοθετήθηκε ή στοιχειοθετείται η καταγγελία από την Εισαγγελία σύμφωνα με το νόμο που ευτυχώς περάσαμε πριν από δύο μήνες, γιατί πριν από δύο μήνες κατατέθηκε ο νόμος και τον ψήφισε το ελληνικό κοινοβούλιο, (…) απομακρύνονται οι άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν και έχουν καταγγελθεί επώνυμα στην καταγγελία αυτή. Οπότε, ευτυχώς, επειδή περάσαμε αυτή τη νομολογία πριν από 2 μήνες σύμφωνα με την οποία όλοι όσοι εργάζονται σε τέτοιες δομές που φροντίζουν και φιλοξενούν παιδιά δεν μπορούν παρά να εργάζονται με λευκό ποινικό μητρώο αλλά και να μην έχουν καταγγελθεί, κατηγορηθεί και καταδικαστεί για τέτοιου τύπου αδικήματα. Δεν θα μπορούν να εργάζονται και πρέπει να απομακρυνθούν. Οπότε η αρχειοθέτηση της καταγγελίας από την εισαγγελία από μόνη της είναι αρκετή για την έτσι ώστε να σταματήσουν να εργάζονται εκεί οι άνθρωποι αυτοί», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Εξήγησε επίσης πως η καταγγελία που είχε η ίδια στα χέρια της αφορά τουλάχιστον δύο άτομα, δύο γυναίκες υπαλλήλους της δομής

Σε ερώτηση αν απομακρύνθηκε και η υπεύθυνη της δομής τόνισε πως αυτό δεν είναι δική της αρμοδιότητα.

«Τα πέντε παιδιά που συμμετείχαν στα όσα καταγγέλλονται έχουν απομακρυνθεί από τη δομή και βρίσκονται από προχθές στο Παίδων όπου και εξετάζονται σωματικά αλλά και ψυχιατρικά έτσι ώστε να καταθέσουν και να καταλάβουμε την κατάσταση τους και τι από αυτά έχει γίνει, πόσο έχουν στιγματιστεί και όλη αυτή την κατάσταση», ανέφερε στη συνέχεια.

Ήταν όλοι ενήμεροι, λέει η καταγελούσα

Η νηπιαγωγός που έκανε την καταγγελία που έχει στα χέρια της η υφυπουργός Εργασίας, υποστηρίζει πως τα παιδιά μιμούνταν σεξουαλικές συμπεριφορές, και μάλιστα κακοποιητικές , εμφανίζονταν ιδιαίτερα επιθετικά εξαπολύοντας απειλές.
Όπως επίσης ισχυρίζεται η καταγγέλλουσα, η σωματική κακοποίηση των παιδιών από εργαζόμενους ήταν μία συνηθισμένη πρακτική. «όταν τα παιδιά έκαναν φασαρία, τα έπαιρνε η κυρία (…) στις αποθήκες και τα χτυπούσε, γυρνούσαν με κόκκινα μάγουλα. Ρώτησα εάν είχαν ενημερωθεί οι υπεύθυνοι και μου είπαν ότι “είναι πλήρως ενημερωμένοι όλοι”. Επίσης, μου είπαν ότι, όχι μόνο είναι ενημερωμένοι όλοι, αλλά όταν δημιουργούνται θέματα χρησιμοποιούν και η ίδιοι την κυρία (…) σαν απειλή στα παιδιά», φέρεται να υποστηρίζει η μάρτυρας στην καταγγελία της.

Τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση κια εκμετάλλευση ανηλίκων παιδιών και σωρεία άλλων εγκλημάτων  σε ορφανοτροφείο από γυναίκες υπαλλήλους, έκανε χθες το πρωί μιλώντας  στον ΑΝΤ1 η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων . 

Σύμφωνα με την κα Μιχαηλίδου  γυναίκες υπαλλήλους του ορφανοτροφείου εξωθούσαν και παρότρυναν αγόρια ηλικίας 7-11 ετών σε ερωτικές περιπτύξεις και πράξεις ενώ οι ίδιες τουλάχιστον παρακολουθούσαν (ελέγχεται εάν τις κατέγραφαν σε βίντεο, για διάφορους λόγους), «απολαμβάνοντας το θέαμα».

Όπως είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, όλα ξεκίνησαν από έγγραφη καταγγελία που έγινε για το εν λόγω ίδρυμα, μετά την οποία υποβλήθηκε από την πλευρά της μηνυτήρια αναφορά στην Δικαιοσύνη, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και σε βάθος ο ενδεδειγμένος έλεγχος. Οπως σημέιωσε η υφυπουργός στις πράξεις αυτές να «πρωταγωνιστούσαν» τουλάχιστον 4 μικρά παιδιά που φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που είχε κρίνει ως ακατάλληλο το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν. Τα εν λόγω αγόρια έχουν απομακρυνθεί από την δομή και παρακολουθούνται, ώστε να διαπιστωθεί το ψυχολογικό τραύμα που έχουν υποστεί, αλλά και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να δώσουν τις μαρτυρίες τους για όσα γίνονταν στο ορφανοτροφείο.

Όπως σημείωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, μετά απο προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές, αναφερόμενη μάλιστα και στις παράλογες εξηγήσεις που έδινε για αυτό ο αρμόδιος του ιδρύματος.

Πηγή: OPEN, ΑΝΤ1

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα