back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σαρηγιάννης: Σήμερα η πρώτη ημέρα του πέμπτου κύματος – Είμαστε σε επιταχυνόμενη αυξητική πορεία

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη τήρησης των μέτρων προκειμένου να έχουμε αποτέλεσμα, επεσήμανε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Λαυράνο, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Προσπαθούμε να βρούμε μέτρα εκτός του σκληρού lockdown, που να οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα, στον περιορισμό της μετάδοσης και θα στείλουμε σχετικό υπόμνημα μέτρων ίσως και μέσα στην ημέρα. Πιστεύω αν πάμε σε μια δέσμη μέτρων όπως η τηλεργασία, η σωστή χρήση μάσκας, η μείωση της πληρότητας των δημοσίων χώρων όπως σούπερ μαρκετ, εστιαση κτλ., αλλά και η τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης αέρα σε κλειστούς χώρους, θα έχουμε αποτέλεσμα, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κο Σαρηγιάννη, σήμερα είναι η πρώτη μέρα του πέμπτου κύματος. «Είμαστε σε επιταχυνόμενη αυξητική πορεία. Ο μέσος όρος κρουσμάτων είναι 4.900 και μπορεί να φτάσει και πάνω από 6.000 μέχρι το τέλος του χρόνου. Πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι. Είχαμε πρόβλημα και πριν από την πτωτική πορεία της Δέλτα. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε» τόνισε ενώ διευκρίνισε ότι η νόσηση από Όμικρον είναι πιο ήπια από τη Δέλτα. «Εάν πάμε σε 50%-60% ηπιότερη νόσηση από Όμικρον θα έχουμε μικρότερη πίεση στα νοσοκομεία, αλλά δεν πρέπει να το αφήσουμε και σωστά που αντιδράσαμε και πάρθηκαν τα τελευταία μέτρα. Θα έχουμε κρούσματα, αλλά δε θα έχουμε τόση πίεση στο ΕΣΥ» σημείωσε.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί στην τήρηση των μέτρων, να φοράμε σωστά τη μάσκα και να χρησιμοποιούμε την FFP2 και φυσικά να εμβολιαστούμε. «Το καλό σενάριο που έχουμε είναι ότι η τρίτη δόση γίνεται σε όλους μετά τους 3 μήνες από τη δεύτερη δόση κι όλα τα παιδιά 5-11 ετών μπορούν να εμβολιαστούν και πρέπει να εμβολιαστούν. Επίσης, πρέπει να εμβολιαστούν όσοι 60ρηδες και άνω δεν έχουν εμβολιαστεί γιατί η Όμικρον είναι πολύ εύκολο να μεταδοθεί» .

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα