back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Όμικρον δεν σταματά του εορτασμούς των Αμερικανών

Διαβάστε επίσης

Εκατομμύρια Αμερικανοί θα κάνουν διακοπές σύμφωνα με τα σχέδια τους, συμπεριλαμβανομένων και πτήσεων σε όλη των αμερικανική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένων των επισκέψεων σε τουριστικές περιοχές, αλλά και της συμμετοχής τους σε εορταστικά γεύματα, παρά το γεγονός ότι η έξαρση μετάδοσης των μολύνσεων της παραλλαγής Όμικρον, τους αναγκάζει να αναπροσαρμόσουν μερικά από τα σχέδια τους, κατά τη διάρκεια των πτήσεων τους.

Η Ντέμπι Ροντρίγκεζ δήλωσε ότι σκέφτηκε «πολύ και για μεγάλο χρονικό διάστημα» σχετικά με την ακύρωση των φετινών σχεδίων για το οικογενειακό ταξίδι των Χριστουγέννων στη Νέα Υόρκη, πριν κάνει μία επιλογή της τελευταίας στιγμής χθες, για να ταξιδέψει από το Χιούστον.

«Απλά αποφασίσαμε ότι δεν θα ζήσουμε με το φόβο» δήλωσε η 48χρονη Ροντρίγκεζ, καθώς περίμενε για τις αποσκευές της στο αεροδρόμιο ΛαΓκουάρντια της Νέας Υόρκης, μαζί με τον σύζυγο της και τα δύο παιδιά της.

Η Ροντρίγκεζ και η πλήρως εμβολιασμένη οικογένειά της είχαν προγραμματίσει να παρακολουθήσουν την παράσταση «the Rockettes’ Christmas show», ένα ετήσιο μουσικό εορταστικό σκηνικό σόου που παρουσιάζεται στο μουσικό μέγαρο Ράδιο Σίτι στη Νέα Υόρκη, πριν από την ακύρωση της εκδήλωσης εξαιτίας τους ξεσπάσματος των κρουσμάτων από την COVID-19. Έτσι, θα επισκεφτούν τουριστικά αξιοθέατα, όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας, αλλά και το Σέντραλ Παρκ.

Την αυριανή Ημέρα των Χριστουγέννων, θα δειπνήσουν στο εσωτερικό ενός εστιατορίου στο Χάρλεμ, απομονωμένοι από τον πολύ κόσμο, ενώ μετά θα επισκεφτούν το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ, όπως δήλωσε η ίδια.

Τα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19 αυξάνονται στις ΗΠΑ κατά τις τελευταίες ημέρες σε ποσοστό περίπου 73% επί των συνολικών περιστατικών μόλυνσης σε όλη τη χώρα, αλλά ακόμη και σε ποσοστό 90% επι του συνόλου των περιστατικών σε μερικές περιοχές, όπως οι ανατολικές αμερικανικές πολιτείες, που βρέχονται από τον Ατλαντικό ωκεανό.

Καθώς οι Αμερικανοί σπεύδουν για να κάνουν διαγνωστικά τεστ για την COVID-19 και αποφασίζουν σχετικά με το πως θα τηρήσουν τις υγειονομικές οδηγίες, προκειμένου να συναντηθούν με άλλους ανθρώπους για τα δεύτερα Χριστούγεννα που στιγματίζονται από την πανδημία, αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν να αψηφήσουν την τελευταία αύξηση των κρουσμάτων και να λάβουν μέρος στον παραδοσιακό εορτασμό των Χριστουγέννων, όπως η συμμετοχή τους σε θρησκευτικές εκδηλώσεις, αλλά τα γεύματα εκτός του σπιτιού τους (https://www.reuters.com/world/us/us-testing-struggles-keep-up-with-omicron-2021-12-22).

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ πραγματοποίησε 2.081.297 ελέγχους σε επιβάτες στα αμερικανικά αεροδρόμια, με μία αύξηση κατά 144.000 επιβάτες, σε σύγκριση με τον αριθμό των επιβατών που ελέγχθηκαν πριν από την πανδημία, κατά την ίδια ημέρα, το 2019.

Η Θεία Λειτουργία για τα Χριστούγεννα θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις εκκλησίες και τις ενορίες της Καθολικής Αρχιεπισκοπής της Νέας Υόρκης, που περιλαμβάνει περισσότερους από 2,3 εκατομμύρια Ρωμαιοκαθολικούς σε δέκα κομητείες, σύμφωνα με το διευθυντή επικοινωνίας Τζοζεφ Ζουίλινγκ.

Δεν θα εφαρμοστούν νέοι περιορισμοί εξαιτίας της Όμικρον, αλλά ο Ζουίλινγκ δήλωσε πως η Αρχιεπισκοπή θα συνεχίσει να απαιτεί την χρήση μάσκας, αλλά και την τήρηση μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως έπραξε και την προηγούμενη χρονιά. «Τα μέτρα που εφαρμόζονται αποδίδουν» είπε ο ίδιος.

Δύο εστιατόρια στην Ουάσινγκτον, που έχουν αστέρια Michelin, το Kinship και το Metier, έχουν κρατήσεις για όλα τα τραπέζια τους, αλλά και λίστες αναμονής για το βράδυ της Παραμονής των Χριστουγέννων, αλλά και για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τον σεφ και ιδιοκτήτη Έρικ Ζίμπολντ. Παράλληλα και οι παραγγελίες γευμάτων για τα Χριστούγεννα έχουν αυξηθεί, ενώ είναι πολύ νωρίς να πούμε το ίδιο και για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε ο ίδιος.

«Οι καλεσμένοι επιθυμούν να περάσουν τις πρώτες διακοπές, πριν επικεντρώσουν την προσοχή τους στις επόμενες, καθώς οι λεπτομέρειες για την παραλλαγή Όμικρον ανακοινώνονται καθημερινά» είπε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα