back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Μία ψηφοφορία για το μεγάλο κοινωνικό νομοσχέδιο θα γίνει στην ολομέλεια της Γερουσίας τον Ιανουάριο

Διαβάστε επίσης

Ο Τσακ Σούμερ, ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία δήλωσε στη διάρκεια μιας ψηφιακής σύσκεψης που έγινε το βράδυ της Τρίτης με την κοινοβουλευτική του ομάδα, ότι προγραμματίζει τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας για το μεγάλο κοινωνικό νομοσχέδιο του προέδρου Μπάιντεν τον Ιανουάριο, παρά το γεγονός, ότι η τύχη του αναφερόμενου νομοσχεδίου παραμένει αβέβαιη, σχολιάζει το POLITICO.

Οι Δημοκρατικοί που είναι μέλη της Γερουσίας συμμετείχαν στην ψηφιακή σύσκεψη, που ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε από τότε, που ο μετριοπαθής Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζο Μάντσιν, δήλωσε την Κυριακή, ότι δεν θα υποστηρίξει το νομοσχέδιο του 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του προέδρου Μπάιντεν στη σημερινή του μορφή, που προβλέπει δαπάνες για την κοινωνική πολιτική, αλλά και για το κλίμα.

Ο Σούμερ πιέζει, ελπίζοντας ότι τελικά θα συγκεντρώσει τις 50 θετικές ψήφους των γερουσιαστών της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών, που απαιτούνται για την ψήφιση του νομοσχεδίου, μέσω της επίτευξης μιας σχετικής εσωκομματικής συμφωνίας.

«Γνωρίζω ότι όλοι μας έχουμε εκνευριστεί με αυτό το αποτέλεσμα» δήλωσε ο Σούμερ απευθυνόμενος στα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας, αναφορικά με το νομοσχέδιο (Build Back Better –BBB). Ωστόσο, δεν τα παρατάμε για το ΒΒΒ. Τελεία. Δεν σταματάμε να εργαζόμαστε μέχρι να περάσουμε ένα νομοσχέδιο» ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Ο Μάντσιν συμμετείχε επίσης, στην ψηφιακή συνεδρίαση και μίλησε στους συναδέλφους του, στην αρχή της συζήτησης. Στα όσα ανέφερε, υποστήριξε ότι ίδιος, διατήρησε τις ίδιες θέσεις για το νομοσχέδιο των κοινωνικών δαπανών για πέντε μήνες, δηλώνοντας ότι συνεχίζει να έχει ανησυχίες σχετικά με τον πληθωρισμό, σύμφωνα με δύο πηγές που έλαβαν γνώση για τις δηλώσεις του.

Ο Μάντσιν κάλεσε επίσης, για να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στα ποσοστά της φορολογίας, προσθέτοντας ότι οι πλούσιοι είναι αναγκαίο να πληρώσουν μεγαλύτερους φόρους, ενώ κατά την άποψή του, το Υπουργείο για τα Θέματα των Βετεράνων θα πρέπει να διαπραγματευτεί καλύτερες τιμές στα φάρμακα.

Ο Σαμ Ράνιον, ένας εκπρόσωπος του Μάντσιν δήλωσε ότι ο γερουσιαστής είχε «μια ειλικρινή συζήτηση με τους συναδέλφους του, τους οποίους τιμά και σέβεται».

Πηγή: POLITICO

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα