back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 1.200 εορταστικά γεύματα αγάπης μοίρασε σήμερα, Χριστούγεννα, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, σε άστεγους στο δρόμο, στις δομές φιλοξενίας αστέγων του Δήμου, καθώς και σε άλλες δομές που στηρίζονται από το Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Με στόχο εξάλλου, η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων να φτάσει σε όλα τα σπίτια, ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας πολιτών του Κ.Υ.Α.Δ.Α. προσφέρει σε περισσότερα από 3.500 χιλιάδες νοικοκυριά, όχι μόνο τα είδη που περιλαμβάνει το εορταστικό τραπέζι, αλλά και δωροεπιταγές για αγορές σε σούπερ μάρκετ και δώρα για τα παιδιά.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συζήτησαν για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη ο οποίος διαγνώστηκε χθες θετικός στον κορωνοϊό. Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στον κ. Βαρθολομαίο ταχεία ανάρρωση και αντάλλαξαν ευχές για την ημέρα των Χριστουγέννων.

Εξονυχιστικούς ελέγχους στην αγορά και πολύ υψηλά πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχει αισχροκέρδεια, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την αύξηση 42% στις οποίες προχώρησε συγκεκριμένο κατάστημα στις μάσκες αυξημένης προστασίας, μετά από την ανακοίνωση των νέων μέτρων. Υπενθυμίζεται ότι από χθες η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους. Επίσης οι πολίτες υποχρεούνται να φορούν διπλή χειρουργική μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σούπερ μάρκετ.

Σε ελέγχους που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία χθες, πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων, βεβαιώθηκαν 657 παραβάσεις, συνελήφθησαν 7 άτομα και ανεστάλη η λειτουργία 13 επιχειρήσεων.

Σε δομή φιλοξενίας της Πάρου φιλοξενούνται προσωρινά οι 63 διασωθέντες μετανάστες που περισυνελέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του νησιού, όταν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 16 άτομα. Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο ιστιοφόρο που έχει ρυμουλκηθεί στη Νάουσα της Πάρου επέβαιναν περίπου 80 άτομα. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν συνεχίζονται από θαλάσσης και αέρος για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ιταλία.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για αύριο στην Αττική, με μικρή πιθανότητα για ασθενείς, πρόσκαιρες βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα