back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Υπό τον φόβο της μετάλαξης ΟΜΙΚΡΟΝ τα Χριστούγεννα και στην χώρα μας. 6.590 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 58, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 617. Στο “κόκκινο” παραμένει η Αττική με 3.200 νέες μολύνσεις. Υψηλά νούμερα καταγράφει και η Θεσσαλονίκη με 835 νέες μολύνσεις. Ακολουθούν, η Αχαΐα η Κοζάνη, το Ηράκλειο η Λάρισα και τα Χανιά

Σε ελέγχους που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία χθες, πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων κατά της πανδημίας, βεβαιώθηκαν 657 παραβάσεις, συνελήφθησαν 7 άτομα και ανεστάλη η λειτουργία 13 επιχειρήσεων

Από χθες εξ άλλου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους. Επίσης οι πολίτες υποχρεούνται να φορούν διπλή χειρουργική μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σούπερ μάρκετ.

Με απόντα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και αναρρώνει, εορτάστηκαν στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι τα Χριστούγεννα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συζήτησαν για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη. Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στον κ. Βαρθολομαίο ταχεία ανάρρωση και αντάλλαξαν ευχές για την ημέρα των Χριστουγέννων. Τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση του Πατριάρχη εξέφρασαν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Χωρίς τις μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις που «φωτίζουν» τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την έλευση του νέου έτους θα σημάνει η αντίστροφη μέτρηση για το 2022 υπό το φόβο της παραλλαγής Όμικρον, ενώ και στην Νέα Υόρκη η γιορτή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα είναι περιορισμένη και προσαρμοσμένη στα δεδομένα της πανδημίας.

«Να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές της για την αποτροπή παράνομων αναχωρήσεων» με αφορμή το νέο πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Πάρου καλεί την Τουρκία ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σε σχετικό του μήνυμα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. “Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές στη θάλασσα και να μάχεται κατά των λαθροδιακινητών, αλλά δεν είναι αρκετό», συμπληρώνει ο κ. Μηταράκης. Τα πολύνεκρα ναυάγια καταδεικνύουν την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί το προσφυγικό, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ «αναπολεί απροκάλυπτα τις μεταναστευτικές ροές του 2015-19, τότε που η πολιτική των “ανοιχτών συνόρων” είχε μετατρέψει το Αιγαίο σε απέραντο τάφο. Αυτό δε θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί», απαντά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Στη Διεθνή επικαιρότητα

Στα πρώτα του Χριστούγεννα στον Λευκό Οίκο ο Τζο Μπάιντεν εγκωμίασε σήμερα το «απέραντο κουράγιο» των Αμερικανών απέναντι στην πανδημία και τους κάλεσε να αναζητήσουν «το φως» και την ενότητα απέναντι στις δοκιμασίες. Το προεδρικό ζεύγος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση φέτος στις εορταστικές παραδόσεις, από την απονομή χάριτος σε μια γαλοπούλα για τις Ευχαριστίες, μέχρι τη διακόσμηση του Λευκού Οίκου για τα Χριστούγεννα.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για αύριο στην Αττική, με μικρή πιθανότητα για ασθενείς, πρόσκαιρες βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα