back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πορτογαλία: Κυρίαρχη πλέον η παραλλαγή Όμικρον – Θνητότητα και νοσηλείες παραμένουν σταθερές

Διαβάστε επίσης

Η παραλλαγή Όμικρον έγινε η κυρίαρχη στην Πορτογαλία, την ώρα που η χώρα κατέγραψε χθες αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων της Covid-19 από το τέλος του Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Υγείας.

«Η παραλλαγή Ομικρον είναι ήδη κυρίαρχη στην Πορτογαλία» με εκτιμώμενο ποσοστό κρουσμάτων στο 61,5% στις 22 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας στην οποία διευκρινίζεται ωστόσο ότι η θνητότητα και ο αριθμός των νοσηλειών παραμένουν σταθεροί.

Χθες, η Πορτογαλία κατέγραψε 11 θανάτους και 12.943 νέα κρούσματα κατά το τελευταίο 24ωρο, ρεκόρ από τις 29 Ιανουαρίου 2021. Η χώρα επλήγη στις αρχές του έτους από σφοδρό κύμα της επιδημίας που κατέκλυσε το σύστημα υγείας.

Για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων, η Πορτογαλία υιοθέτησε σειρά νέων μέτρων για τον έλεγχο της επιδημίας, που περιλάμβαναν υποχρεωτική εξ αποστάσεως εργασία, παρουσίαση τεστ για την συμμετοχή σε θεάματα ή αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και το κλείσιμο των μπαρ και των ντισκοτέκ.

Η πορτογαλική κυβέρνηση επανέφερε στις αρχές του Δεκεμβρίου πολλά μέτρα υγειονομικού ελέγχου με την διεύρυνση της χρήσης μάρκας, του πιστοποιητικού εμβολιασμού και των διαγνωστικών τεστ.

Για την μείωση των επαφών μετά τις συγκεντρώσεις της εορταστικής περιόδου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 25 Νοεμβρίου την παράταση της σχολικής αργίας και ότι η εξ αποστάσεως εργασία θα είναι υποχρεωτική κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Η Πορτογαλία, μίας από τις πλέον εμβολιασμένες χώρες του κόσμου, απαιτεί επίσης αρνητικό τεστ για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στο έδαφός της, περιλαμβανομένων των εμβολιασμένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα