back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Με συγκίνηση η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας εκφράζει τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος απεβίωσε το πρωί σε ηλικία 92 ετών.

“Με το ήθος και τη συμπεριφορά του τίμησε για δύο συνεχόμενες θητείες τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό, προασπίζοντας με σθένος την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα ” τονίζει μεταξύ άλλων στη συλλυπητήρια δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

“Μεγάλο Έλληνα, υπεύθυνο Πρόεδρο, οραματιστή υπουργό, ευγενή αντίπαλο και αφοσιωμένο πατριώτη” χαρακτηρίζει στην συλλυπητήρια δήλωσή του τον Κάρολο Παπούλια ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την απώλεια του.

“Ο Κάρολος Παπούλιας τίμησε τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας με το ήθος, τον ανθρωπισμό, την προσήλωση στο διάλογο και τους θεσμούς και το σεμνό ενωτικό του παράδειγμα” τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο Κάρολος Παπούλιας “κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης υπουργικής του θητείας ταυτίστηκε με την εθνικά υπερήφανη εξωτερική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ” υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης και τονίζει ότι “τίμησε τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πιο κρίσιμη μεταπολιτευτική περίοδο της χώρας, με μετριοπάθεια και σύνεση”.

“Με την έντιμη πολιτική του διαδρομή άφησε το ιδιαίτερο στίγμα του στην πολιτική ζωή της χώρας” τονίζει στο συλλυπητήριο μήνυμά του, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συλλυπητήρια δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, υπενθυμίζει τις ενέργειες Παπούλια για τη συμφωνία με τη Βουλγαρία το 1987, για την απόκρουση της τουρκικής απειλής. “Η υπεράσπιση του Έθνους υπερβαίνει κόμματα και ιδεολογίες” τονίζει.

Πολύ αυξημένη αυτή την ώρα η κίνηση στην παραλιακή, στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου, στο ρεύμα προς Γλυφάδα.

Σε έξι συλλήψεις, τέσσερις αναστολές λειτουργίας καταστημάτων και στη βεβαίωση 369 παραβάσεων για μη χρήση μάσκας προχώρησε χθες Χριστούγεννα η αστυνομία κατά τη διάρκεια ελέγχων σε όλη τη χώρα για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα, υποτροπής νυχτερινών καταστημάτων στην Αθήνα συντάχθηκε έγγραφο από την Ελληνική Αστυνομία προς το Δήμο Αθηναίων για αφαίρεση της άδειας λειτουργίας τους.

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια ο 40χρονος Ιρακινός, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και τρομοκρατικές πράξεις που αφορούν μεταξύ άλλων ανθρωποκτονίες στην αλλοδαπή.

Συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, ένας άνδρας, ο οποίος πυροβόλησε και θανάτωσε έναν σκύλο. Το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε και κατείχε παράνομα κατασχέθηκε. Επιπλέον, του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα