back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γενεράκης

Διαβάστε επίσης

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Κωνσταντίνος Γενεράκης, ο οποίος σύνδεσε το όνομα του με την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1992, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 86 ετών.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Κωνσταντίνος Γενεράκης, βυθίζοντας στο πένθος όλη την κιτρινόμαυρη οικογένεια καθώς είχε υπηρετήσει την Ένωση από πολλά πόστα από την περίοδο 1982-83 που εμφανίστηκε στα διοικητικά δρώμενα της ΑΕΚ, έως και σήμερα.

Η ανακοίνωση της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ αναφέρει:

“Σε βαθύ πένθος βυθίστηκε από το πρωί η οικογένεια της ΑΕΚ, αφού έφυγε από τη ζωή ο πρωταθληματικός πρόεδρος του 1992, Κωνσταντίνος Γενεράκης, μία από τις πιο σημαντικές παραγοντικές μορφές στην κιτρινόμαυρη ιστορία, που διακρίθηκε τόσο για την προσφορά του στα κοινά της ομάδας μας όσο και για το ήθος και την ποιότητα του χαρακτήρα του.

Ο εκλιπών σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Bristol στο Ηνωμένο Βασίλειο, διετέλεσε Πρόεδρος του ∆.Σ. στην εταιρία «Farmanic ABEE» (βιομηχανία φαρμάκων και καλλυντικών), καθώς και Πρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας για 15 έτη.

Πρωτοεμφανίστηκε στα διοικητικά της ΑΕΚ την περίοδο 1982-83 στο πλευρό των Ανδρέα Ζαφειρόπουλου και Μιχάλη Αρκάδη με τον τίτλο του αντιπροέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΣ της ΠΑΕ, ενώ διετέλεσε πρόεδρος της ομάδας μας σε τρεις διαφορετικές περιόδους.

Τον Μάιο του 1991 αναδείχτηκε για πρώτη φορά πρόεδρος με το 92% των ψήφων της γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ ΑΕΚ σε μια άκρως επιτυχημένη θητεία ενός έτους που είχε ως κατάληξη την κατάκτηση του πρώτου από τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα της τριετίας 1992-94, λίγο πριν από τη μεταβίβαση των μετοχών της εταιρίας στο δίδυμο Μελισσανίδη-Καρρά.

Ο Κωσταντίνος Γενεράκης διετέλεσε πρόεδρος και την περίοδο της ENIC, διαδεχόμενος τον Παντελή Νικολάου, αλλά και το καλοκαίρι του 2003, ως επικεφαλής της υπηρεσιακής διοίκησης προκειμένου να βοηθήσει σε μία ακόμα ιδιαίτερα προβληματική περίοδο για την ομάδα μας. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του διετέλεσε Πρόεδρος και & ∆ιευθύνων Σύμβουλος του ΔΣ της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ, θέση την οποία κατείχε έως και σήμερα!

Η οικογένεια της ΑΕΚ, το ΔΣ της ΠΑΕ, οι παλαίμαχοι και το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας αποχαιρετούν έναν μεγάλο παράγοντα που έγραψε χρυσές σελίδες ανιδιοτελούς προσφοράς στην ομάδα μας και εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος.

Καλό ταξίδι, πρόεδρε!

Θα σε θυμόμαστε για πάντα με αγάπη και σεβασμό”!

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα