back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Από 3 Ιανουαρίου – Έως τα μεσάνυχτα διασκέδαση- σίτιση, 1.000 άτομα στα γήπεδα, 50% τηλεργασία

Διαβάστε επίσης

Από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου έως 16 Ιανουαρίου θα ισχύσουν επιπλέον μέτρα κατά της διασποράς της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα.

Αυτό ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετά την εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Συγκεκριμένα, τα μέτρα που θα ισχύσουν είναι τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, στα ΜΜΜ και στο προσωπικό των χώρων εστίασης.
  • Για τη διασκέδαση και εστίαση θα ισχύσει ωράριο έως τα μεσάνυχτα, χωρίς όρθιους, με 6 άτομα ανά τραπέζι και μετρικές αποστάσεις. Στην παρούσα φάση, επιτρέπεται η μουσική, εκτός και εάν δεν τηρούνται τα μέτρα.
  • Στα γήπεδα, η συμμετοχή είναι 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν παρατηρηθεί ότι τα μέτρα δεν τηρούνται οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Για επίσκεψη στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, θα απαιτείται εξέταση PCR.
  • Θα ισχύσει τηλεργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο.

Ο κ. Πλεύρης έκανε έκκληση για testing και σε περίπτωση που υποψιαζόμαστε ότι μπορεί να έχουμε εκτεθεί στον ιό να μην ερχόμαστε σε επαφή με άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

 

Ολόκληρη η απόφαση

Τους όρους που πρέπει να πληρούν οι επιχειρήσεις του Πολιτισμού ( θέατρα, μουσικές σκηνές, κινηματογράφοι), προκειμένου να επιδοτηθούν με 20 εκατομμύρια €, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, καθορίζει κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας, Πολιτισμού και Επικρατείας.

Ήδη, από αύριο το υπουργείο Εργασίας προχωρά στην πρώτη καταβολή 2,6 εκατομμυρίων € για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων.

Αναλυτικότερα:

α) Για θέατρα, μουσικές σκηνές, χοροθέατρα, συναυλιακούς χώρους και χώρους παραστάσεων προβλέπεται η καταβολή σταθερού ποσού 10 ευρώ ανά θεατή/εισιτήριο, ανεξαρτήτως της τιμής του εισιτηρίου και για συνολικό μέγιστο αριθμό 24 παραστάσεων τον μήνα, ως εξής:

1. Για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαίου 2021, προβλέπεται για τις προαναφερθείσες επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές με εντολή δημόσιας αρχής και πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις (νόμιμη αδειοδότηση, πτώση τζίρου το 2020 τουλάχιστον 20% σε σχέση με το 2019), καταβολή ποσού που αντιστοιχεί στο 20% των συνολικών θέσεων θεατή/εισιτηρίου της εκάστοτε παράστασης, όπως αυτές προκύπτουν από την άδεια λειτουργίας.

2. Για την περίοδο Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2021 προβλέπεται για επιχειρήσεις που λειτούργησαν για κάποια χρονικά διαστήματα κατά την περίοδο αυτή, η καταβολή στον παραγωγό της παράστασης ποσού που αντιστοιχεί στο 40% των συνολικών θέσεων θεατή/εισιτηρίων της εκάστοτε παράστασης. Σε περίπτωση κλειστής επιχείρησης καταβάλλεται στην επιχείρηση που διαχειρίζεται την αίθουσα ποσό που αντιστοιχεί στο 20% των συνολικών θέσεων θεατή/εισιτηρίων.

β) Για επιχειρήσεις κινηματογράφου προβλέπεται η καταβολή σταθερού ποσού 4 ευρώ ανά θεατή/εισιτήριο, ανά προβολή και έως 40 προβολές το μήνα, ως εξής:

1.Για την περίοδο Ιανουαρίου-Μάϊου 2021 καταβάλλεται στην επιχείρηση που διαχειρίζεται την αίθουσα συνολικό ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 10% των συνολικών θέσεων θεατή/εισιτηρίων.

2.Για την περίοδο Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2021, για επιχειρήσεις που λειτούργησαν εντός της περιόδου αυτής καταβάλλεται συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στο 20% των συνολικών θέσεων θεατή/εισιτηρίων. Για επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές για χρονικά διαστήματα εντός της προαναφερθείσας περιόδου καταβάλλεται συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στο 10% των συνολικών θέσεων θεατή/εισιτηρίων.

γ) Για διανομείς κινηματογραφικών ταινιών, προβλέπεται για την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2021 οικονομική ενίσχυση που καλύπτει το 40% της διαφοράς της μείωσης του κύκλου εργασιών του έτους 2020 σε σχέση με το 2019.

ΦΕΚ_Β-6231_2021 ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Νίνα Κομνηνού, Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα