back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μ. Παγώνη: Η τρίτη δόση εμβολιασμού ενισχύει τον οργανισμό και καλύπτει τη μετάλλαξη Όμικρον

Διαβάστε επίσης

2021-12-28

Για την σταδιακή κυριαρχία της παραλλαγής Όμικρον και στη χώρα μας, τις δύσκολες συνθήκες στα νοσοκομεία στη σκιά της έκρηξης θετικότητας το τελευταίο διάστημα, αλλά και στη σημασία του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας, μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, στον Αθήνα 984 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Ως ενθαρρυντικό στοιχείο, ενόψει της κορύφωσης του νέου πανδημικού κύματος τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, η γιατρός κατέγραψε τη μειωμένη θνησιμότητα με αντιστοίχως περιορισμένες εισαγωγές σε ΜΕΘ, παρά την εξαιρετικά υψηλή και ταχεία μεταδοτικότητα της μετάλλαξης.
«Η Όμικρον πιάνει το  ανώτερο αναπνευστικό σύστημα. Η συμπτωματολογία εκδηλώνεται με μπούκωμα και κεφαλαλγία, αλλά χωρίς δύσπνοια και υψηλό πυρετό. Θα δούμε πως θα πάμε, όλα αυτά είναι μπροστά μας. Τώρα αρχίζουμε με την Όμικρον» είπε.

Σε σχέση με την εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων η κυρία Παγώνη σημείωσε πως «επί δύο χρόνια το Σύστημα Υγείας προσπάθησε να αντέξει μέσα στην πανδημία στη διάρκεια της οποίας πρέπει να λαμβάνονται άμεσα αποφάσεις και να λύνονται ζητήματα…»

Τόνισε πως «Οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που νοσηλεύονται. Τα υψηλά ποσοστά αφορούν αυτούς, οι οποίοι όταν νοσήσουν αρχίζουν να σκέπτονται πως έκαναν λάθος, αλλά πλέον είναι αργά» και υπογράμμισε τη σημασία ολοκλήρωσης του εμβολιασμού λέγοντας «…Η τρίτη δόση είναι αυτή που ενισχύει τον οργανισμό και καλύπτει την Όμικρον αποτελώντας το κύριο όπλο έναντι της παραλλαγής, παράλληλα με την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας».

Για τα αναμενόμενα κενά στο ΕΣΥ από τις αυξημένες θετικές διαγνώσεις στους γιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σε κάθε εξέλιξη, υπογραμμίζοντας το αίτημα για επιπλέον προσωπικό, χρηματοδότηση και προσλήψεις προσωπικού. «Έχουμε ζητήσει ενίσχυση του προσωπικού, αυξημένη χρηματοδότηση και επιτάχυνση της διαδικασίας κρίσεων για προσλήψεις γιατρών σε μόνιμες θέσεις» προειδοποίησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα