back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Πέντε οι νεκροί από επίθεση οπλοφόρου στο Κολοράντο

Διαβάστε επίσης

Ένοπλος ο οποίος έδρασε μόνος σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δύο, ανάμεσά τους μια αστυνομικίνα, προχθές Δευτέρα στην πολιτεία Κολοράντο (δυτικές ΗΠΑ), προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αυτής της τελευταίας, ενημέρωσαν χθες Τρίτη οι αρχές.

Χθες το απόγευμα, ο άνδρας άνοιξε πυρ σε διάφορες τοποθεσίες στις γειτονικές πόλεις Ντένβερ και Λέικγουντ, εξήγησε η αστυνομία.

Αρχικά πυροβόλησε μέσα σε στούντιο τατουάζ του Ντένβερ, σκοτώνοντας δύο γυναίκες και τραυματίζοντας έναν άνδρα. Κατόπιν, πήγε σε κατοικία στο Ντένβερ, όπου σκότωσε άνδρα που βρισκόταν στο εξωτερικό της.

Έπειτα, καταφέρνοντας να ξεφύγει από την αστυνομία που τον καταδίωκε, πήγε στο Λέικγουντ, όπου σκότωσε έναν άνδρα σε άλλο στούντιο τατουάζ, προτού μπει σε ξενοδοχείο όπου πυροβόλησε επανειλημμένα τη ρεψεσιονίστ, η οποία υπέκυψε χθες Τρίτη, έγινε το πέμπτο θύμα του μακελειού.

Χάρη στις πληροφορίες που είχαν συγκεντρωθεί για αυτόν, η αστυνομία της Λέικγουντ μπόρεσε να εντοπίσει τον οπλοφόρο, ο οποίος βρισκόταν ξανά σε κίνηση. Ακολούθησε «νέα ανταλλαγή πυρών» και «ο δράστης (…) σκοτώθηκε», είπε ο Τζον Ρομέρο, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πόλη αυτή, προσθέτοντας πως ο θάνατός του «διαπιστώθηκε επιτόπου».

Η αστυνομικίνα που αντάλλαξε πυρά με τον ένοπλο τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, πάντως «πάει καλά», σύμφωνα με τον κ. Ρομέρο.

«Εξ όσων πληροφορούμαστε, φαίνεται πως ο κακοποιός έβαλε στο στόχαστρο συγκεκριμένα πρόσωπα», ανέφερε από τη δική της πλευρά η αστυνομία του Ντένβερ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της, τον Πολ Πέιζεν, ο δράστης, ο Λίντον Τζέιμς ΜακΛάουντ, 47 ετών, και τα τέσσερα θύματά του γνωρίζονταν. Αλλά για την ώρα, το κίνητρο των φόνων παραμένει άγνωστο. «Είμαστε ακόμη στο αρχικό στάδιο της έρευνας», εξήγησε.

Πρόσθεσε πάντως ότι ο δράστης βρισκόταν στο «ραντάρ» των διωκτικών αρχών, είχαν διενεργηθεί έρευνες σε βάρος του το 2020 και το 2021, χωρίς όμως να του απαγγελθούν ποτέ κατηγορίες. Απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τη φύση των ερευνών αυτών.

Τα λεγόμενα mass shootings, οι επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν πάνω από τέσσερα θύματα στην ορολογία των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής της τάξης, αποτελούν ατελείωτη μάστιγα στις ΗΠΑ, όπου το δικαίωμα της οπλοφορίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα