back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χρ. Σταϊκούρας: Σε ετοιμότητα η κυβέρνηση για τη λήψη νέων μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Διαβάστε επίσης

Η κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα να λάβει πρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τη νέα φάση της πανδημίας και τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν. Αυτό επισημαίνει, σε δήλωσή του στη «Ναυτεμπορική», ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «είμαστε έτοιμοι, παρακολουθώντας τη δυναμική της οικονομίας και με γνώμονα τις εξελίξεις και τα στοιχεία της πραγματικής οικονομίας, με ψυχραιμία και σύνεση, με γρήγορα αντανακλαστικά αλλά όχι βεβιασμένα, να ενεργήσουμε και πάλι, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας».

Ανοικτό το ενδεχόμενο να στηριχθούν τα καταστήματα εστίασης για την ζημία που θα υποστούν λόγω των μέτρων άφησε μέσω του ΣΚΑΙ 100.3 και ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης.
Όπως ανέφερε, όταν έχουμε όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα θα δούμε πώς θα στηριχτεί ο κλάδος, ο οποίος σύμφωνα με τον υπουργό δούλεψε πολύ καλά μέχρι τώρα.

ΠΟΕΕΤ: Επιτακτική η ανάγκη στήριξης των εργαζομένων στην εστίαση

«Επιτακτική είναι η ανάγκη στήριξης των εργαζομένων στην εστίαση», σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της, «τα νέα μέτρα, που εξήγγειλε η κυβέρνηση κατά της διασποράς του κορονοϊού, για άλλη μια φορά θίγουν τους εργαζόμενους στην εστίαση. Το κλείσιμο ουσιαστικά των νυκτερινών κέντρων διασκέδασης αφήνει χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς εισόδημα αυτές τις ημέρες και το μέτρο αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι μονόδρομος, για να μπορούν οι εργαζόμενοι να έχουν μια στήριξη. Επομένως, κρίνουμε πως η απόφαση της κυβέρνησης γι’ αυτήν την κατηγορία εργαζομένων είναι μονόδρομος».

«Σχεδόν 330.000 εργαζόμενοι για άλλη μια φορά αγωνιούν για το μέλλον τους, μιας και η συρρίκνωση του ωραρίου εργασίας των καταστημάτων και η ζημία που θα προκληθεί από αυτήν θα μετακυλήσει στους εργαζόμενους με χαμένες θέσεις εργασίας. Η πρόταση της Ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρη: ένταξη των εργαζομένων στο πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”, (μιας και παρατάθηκε έως το τέλος Μαρτίου του 2022) και απαγόρευση απολύσεων για το διάστημα που θα ισχύουν τα μέτρα», προσθέτει η ΠΟΕΕΤ.

«Έτσι μόνο θα αποφύγουμε χαμένες θέσεις εργασίας. Οτιδήποτε άλλο μάς βρίσκει αντίθετους και, μετά από δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης, η οποία επιδεινώνεται από λάθος κυβερνητικούς χειρισμούς, δεν είμαστε διατιθέμενοι να υποστούμε και άλλα» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα