back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Ουάσινγκτον καταδικάζει το κλείσιμο ΜΜΕ του Χονγκ Κονγκ

Διαβάστε επίσης

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν καταδίκασε χθες Τετάρτη το κλείσιμο του μέσου ενημέρωσης Stand News του Χονγκ Κονγκ, που είχε στρατευτεί στο πλευρό του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας στην πόλη, κρίνοντας πως υπονομεύει την «αξιοπιστία» του διεθνούς χρηματοοικονομικού κέντρου.

«Φιμώνοντας ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, η Κίνα και οι τοπικές αρχές υπονομεύουν την αξιοπιστία και τη βιωσιμότητα του Χονγκ Κονγκ. Οι αρχές που έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και δεν φοβούνται την αλήθεια αγκαλιάζουν τον ελεύθερο Τύπο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Καλούμε την Κίνα και τις αρχές του Χονγκ Κονγκ να σταματήσουν να βάζουν στο στόχαστρο τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ και να απελευθερώσουν αμέσως τους δημοσιογράφους και τα στελέχη των ΜΜΕ που έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται άδικα», τόνισε ο κ. Μπλίνκεν.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Stand News ανακοίνωσε νωρίτερα χθες Τετάρτη πως κλείνει αφού βρέθηκε στο στόχαστρο ερευνών και έγιναν επτά συλλήψεις δημοσιογράφων και στελεχών του για «δημοσίευση κειμένων που υποκινούν εξέγερση», στο πιο πρόσφατο επεισόδιο της καταστολής του τοπικού Τύπου από τις αρχές που ορκίζονται πίστη στο Πεκίνο.

Ο αρχηγός της ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ, ο Στιβ Λι, δήλωσε ότι ο Stand News κατηγορείται πως δημοσίευσε άρθρα και ιστολόγια που υποκινούσαν «ανταρσία» μεταξύ του Ιουλίου του 2020 και του Νοεμβρίου του 2021.

Η εξέλιξη καταγράφηκε ενώ η διεθνής κοινότητα εκδηλώνει έντονη ανησυχία για τις κινήσεις της Κίνας προκειμένου να υποτάξει το Χονγκ Κονγκ μετά τις μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας το 2019.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα