back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Βρετανία θα διαθέσει 141,7 εκατομμυρίων δολαρίων ως βοήθεια στις ευάλωτες χώρες κατά της COVID-19

Διαβάστε επίσης

H Βρετανία δεσμεύτηκε χθες για τη διάθεση 105 εκατομμυρίων λιρών (141,7 εκατομμυρίων δολαρίων) για να βοηθήσει τις ευάλωτες χώρες, και ειδικότερα την Αφρική, να αντιμετωπίσουν την παραλλαγή Όμικρον της COVID-19 που μεταδίδεται ταχύτατα.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα χρήματα θα δοθούν σε μέτρα που θα βοηθήσουν στην ελάττωση της μετάδοσης των κρουσμάτων, στην αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ αλλά και στην ενίσχυση των προμηθειών σε οξυγόνο.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο προχωρά στη διάθεση σημαντικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης νέων παραλλαγών του κορονοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο» ανέφερε η Λιζ Τρας, υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, σε ανακοίνωσή της. «Αυτό είναι σημαντικό για τη διασφάλιση της ελευθερίας μας για τον τερματισμό της πανδημίας μία και για πάντα».

Η Βρετανία, μαζί με άλλες πλούσιες χώρες έχουν κατηγορηθεί ότι δεν κάνουν αρκετά για τη διανομή αποθεμάτων εμβολίων σε φτωχότερες χώρες, κάτι που σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες είναι βασικό για τον τερματισμό της μετάδοσης νέων παραλλαγών.

Η τελευταία δέσμευση του βρετανικού υπουργείου των Εξωτερικών ακολουθεί την επιβεβαίωση ότι η Βρετανία διέθεσε 30 εκατομμύρια εμβόλια στον υπόλοιπο κόσμο, όπως είχε υποσχεθεί μέχρι το τέλος του 2021, στο πλαίσιο της διάθεσης των 100 εκατομμυρίων δόσεων, που είχε δεσμευτεί να διαθέσει δωρεάν.

Μέχρι τώρα, 24,6 εκατομμύρια δόσεις παραδόθηκαν στο παγκόσμιο δίκτυο διανομής εμβολίων COVAX, για τη διάθεση σε χώρες, ενώ 5,5 εκατομμύρια δόσεις παραδόθηκαν απευθείας σε χώρες που αντιμετωπίζουν άμεση ανάγκη. Μεταξύ αυτών, η Κένυα, η Τζαμάικα, αλλά και η Ινδονησία.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο βοηθάει άλλες χώρες που βρίσκονται σε ανάγκη. Κανένας δεν είναι ασφαλής, μέχρι όλοι να είναι ασφαλείς» δήλωσε η Τρας.

1 δολάριο: 0,7411 λίρες Αγγλίας

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα