back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σωστά τα μέτρα αλλά άργησαν λένε οι Αθηναίοι

Διαβάστε επίσης

Τα μέτρα είναι στην σωστή κατεύθυνση αλλά άργησαν να παρθούν λένε οι Αθηναίοι.

Η επίσπευση της εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων βρίσκουν απολύτως σύμφωνους τους Αθηναίους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84. Η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί ότι η εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες μέρες, αποτελεί κατάσταση «συναγερμού» για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ( κυβέρνηση, επιστήμονες), αλλά και κυρίως για την ίδια την κοινωνία.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα, ενόψει του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς, βρίσκουν απολύτως σύμφωνους τους Αθηναίους, όπως και η επίσπευση του χρόνου εφαρμογής τους μπροστά στα νέα δεδομένα με την καθημερινή ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι τα μέτρα θα έπρεπε να ληφθούν πολύ νωρίτερα, σε προληπτικό πάντα επίπεδο, δηλαδή πριν φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση, υποδεικνύοντας τις συνεχόμενες κρούσεις των επιστημόνων για την μεταδοτικότητα του ιού. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν «η κυβέρνηση έπρεπε να δείξει πιο γρήγορα αντανακλαστικά».

Ωστόσο, καταγράφονται και απόψεις που αιτιολογούν την δεδομένη χρονική περίοδο που ελήφθησαν τα μέτρα, καθώς όπως λένε βρισκόμαστε μέσα στις γιορτές και οι καταστηματάρχες εστίασης και γενικότερα ο εμπορικός κόσμος περιμένει μέσα σε αυτές τις μέρες να κάνει τζίρους στο εορταστικό ωράριο.

Τέλος, οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι «τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν μέσα στις επόμενες μέρες είναι αυτά που θα επιβάλλουν την λήψη και επί πρόσθετων μέτρων».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα