back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσηλωμένος στις αποτυχημένες συνταγές του χθες

Διαβάστε επίσης

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την διαχείριση της πανδημίας στον απόηχο και της επίσπευσης εφαρμογής των νέων μέτρων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ΑλέξηςΤσίπρας υποστηρίζει ότι “ο κος Μητσοτάκης είναι αθεράπευτα δογματικός και προσηλωμένος στις αποτυχημένες συνταγές του χθες” και επισημαίνει σε άρθρο του στην “Εφημερίδα των Συντακτών” ότι “η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν μια μεγάλη ατυχία για τη χώρα, ειδικότερα την περίοδο της πανδημία”, καθώς και ότι. “το 2022 μπορεί και πρέπει να γίνει η χρονιά της αλλαγής”. Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου καταλογίζει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι “λασπολογεί, υβρίζει, αμφισβητεί ευθέως τη δημοκρατική λειτουργία”.

Απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Οικονόμου αναφέρει:
“Σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της πανδημίας παγκοσμίως, το αντιπολιτευτικό μένος και οι ολοκληρωτικές αντιλήψεις οδηγούν τον κ. Τσίπρα. Λασπολογεί, υβρίζει, αμφισβητεί ευθέως τη δημοκρατική λειτουργία.
Ομως όσα λέει είναι μονίμως κάτω από τον πήχη των απαιτήσεων της περίστασης και των προσδοκιών της κοινωνίας.
Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι θα είχε συμβεί στην Ελλάδα αν από την αρχή της πανδημίας είχαμε ακούσει τον κ. Τσίπρα, ειδικά σε όσα κατά καιρούς έλεγε για τον εμβολιασμό και την εκπαίδευση.
Από την ιστορία του κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί, ειδικά σε έναν τόπο που γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην καταστροφή και την πόλωση. Η Κυβέρνηση επενδύει σε πράξεις και παράγει έργο. Κάθε άλλη σύγκριση περιττεύει”.

Στο άρθρο του στην ΕφΣυν ο κ. Τσίπρας αναφέρει μεταξύ άλλων:

“…Ο χρόνος που φεύγει δεν είναι για να τον θυμόμαστε, οφείλουμε όμως να θυμόμαστε τα διδάγματα που αφήνει, αν θέλουμε να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την τραγική στατιστική του. Και τα βασικότερο, το πιο εμφανές συμπέρασμα, είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν μια μεγάλη ατυχία για τη χώρα, ειδικότερα την περίοδο της πανδημία. Μια παράλληλη πανδημία που λειτούργησε ως επιταχυντής της κρίσης. Η πολιτική αλλαγή είναι πια επιβεβλημένη ως αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από το διαρκή εφιάλτη. Και κυρίως είναι προϋπόθεση για μια δίκαιη διαχείριση της κρίσης, με την κοινωνία στοιχειωδώς προστατευμένη και όχι βορά στις διαθέσεις των αγορών, των κερδοσκόπων, των μεγάλων συμφερόντων που συγκυβερνούν σήμερα τη χώρα.
Το 2022 μπορεί και πρέπει να γίνει η χρονιά της αλλαγής. Η χρονιά που μια προοδευτική κυβέρνηση θα στρίψει το τιμόνι προς την κοινωνική δικαιοσύνη, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την προστασία της εργασίας, την προστασία των πολλών από την ασυδοσία των λίγων. Αυτή είναι η επιδίωξη και ο πρωταρχικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Και δε μπορεί παρά να είναι η επιδίωξη όλων των δυνάμεων που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές και να εναρμονίζονται με τις απαιτήσεις της κοινωνικής πλειοψηφίας. Διότι στις σημερινές συνθήκες η βασική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά, ανάμεσα στη συντήρηση και την πρόοδο, ανάμεσα στη Δεξιά που κάνει την αδικία καθεστώς και τη Δημοκρατική Παράταξη που διαχρονικά αγωνίζεται για ισονομία και δικαιοσύνη, συμπυκνώνεται στο εξής και μοναδικό αίτημα : Εκλογές και πολιτική αλλαγή”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα