back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Ισραήλ εγκρίνει την 4η δόση εμβολίου για τους ανοσοκατεσταλμένους

Διαβάστε επίσης

Το Ισραήλ θα προχωρήσει με τη δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid-19 για τους ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής κυβερνητικός αξιωματούχος υγείας, όμως μια τελική απόφαση σχετικά με μια ευρύτερη χρήση ακόμη εκκρεμεί.

Ισραηλινό νοσοκομείο χορήγησε τέταρτες δόσεις σε μια δοκιμαστική ομάδα υγειονομικών τη Δευτέρα, στο πλαίσιο αυτού που αποκάλεσε την πρώτη ευρείας κλίμακας μελέτη για το αν ένας δεύτερος γύρος ενισχυτικών δόσεων θα βοηθήσει στο να αντιμετωπιστεί η παραλλαγή Όμικρον. Τα αποτελέσματα αναμένονται σε δύο εβδομάδες.

Το Ισραήλ ήταν η ταχύτερη χώρα που πραγματοποίησε αρχικούς εμβολιασμούς πριν από έναν χρόνο και έγινε μία από τις πρώτες χώρες που ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα αναμνηστικών δόσεων, αφότου παρατήρησε ότι η ανοσία εξασθενεί με τον χρόνο.

Ανήσυχη μπροστά στην ταχεία εξάπλωση της Όμικρον, μια επιτροπή ειδικών του υπουργείου Υγείας συνέστησε την περασμένη εβδομάδα το Ισραήλ να προσφέρει μια τέταρτη δόση του εμβολίου των Pfizer /BioNTech σε υγειονομικούς και στους πολίτες άνω των 60 ετών ή σε εκείνους με εξασθενημένα ανοσοποιητικά συστήματα.

Όμως, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Νάχμαν Ας, η έγκριση του οποίου είναι αναγκαία για να ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία ενισχυτικών δόσεων, δεν ανακοίνωσε αμέσως μια απόφαση, καθώς ορισμένοι ειδικοί υποστηρίξαν ότι δεν υπήρχαν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για να δικαιολογηθεί η χορήγηση μιας τέταρτης δόσης.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου σήμερα, ο Ας είπε πως αποφάσισε ότι μια δεύτερη ενισχυτική δόση θα προσφερθεί μονάχα στους ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους προς το παρόν και ότι θα συνεχίσει να εξετάζει εάν θα διευρύνει την επιλεξιμότητα για την αναμνηστική δόση.

«Μπροστά στα κενά στη γνώση παγκοσμίως στην παρούσα κατάσταση, ενεργούμε με προσοχή και υπευθυνότητα», υπογράμμισε ο Ας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα